Şamil Tayyar’dan Cumhur İttifakı üyelerine 'Etimesgut' tepkisi: 'CHP'ye kazandırdınız ne oldu?'
Etimesgut’ta AK Parti ve MHP oylarıyla başkanvekili seçilen CHP’li Seda Dilber’in "Emaneti koruyacağız" dedi. AK Partili Şamil Tayyar, Dilber'e destek veren Cumhur İttifakı üyelerine sert tepki gösterdi.
GAZETE PENCERE - Etimesgut Belediye Meclisi, tutukluluğunun ardından görevinden uzaklaştırılan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun yerine geçecek başkanvekilini seçmek için toplandı.
YENİ Parti ve Butlan CHP’sinin adayları seçimde yarıştı. İlk üç turunda kazanan çıkmayan seçimleri, MHP ve AK Partili meclis üyelerinin de oylarıyla Butlan CHP’sinin adayı Seda Dilber kazandı.
MHP VE AK PARTİ OYLARI CHP’Lİ DİLBER’E GİTTİ
24 oy alınması gereken üçüncü turda, boş ve geçersiz oyların tümü adaylara dağıldı. YENİ Partili Özdemir’in oyu 19’a, CHP’li Dilber’in oyu ise 22’ye yükseldi. Adaylardan herhangi birinin 24 oy alamaması sonucunda seçimler 4’üncü tura kaldı. Boş ve geçersiz oyların yalnızca 1’i YENİ Parti adayı Özdemir’e, kalan 11 oy, CHP’li Dilber’e gitti. 4’üncü turda, 41 oyun 40’ı geçerli çıktı.
CHP’li Dilber, MHP ve AK Partili üyelerin de oyunu alarak 21 oyla başkanvekilliğine seçildi. YENİ Partili Özdemir ise 19 oyda kaldı.
Etimesgut Belediyesi Başkanvekilliğini butlan CHP'sinin adayı Seda Dilber'in kazanmasının ardından AK Parti cephesinden dikkat çeken bir tepki geldi.
AK Partili Şamil Tayyar, Dilber'in sonuçların ilanından sonra tutuklu başkan Erdal Beşikçioğlu ve arkadaşlarına sahip çıktığını ve “Amacımız başkanım ve çalışma arkadaşlarım içerideyken emaneti onlar gelene kadar korumak. Onların masumiyetine inanıyoruz” dediğini belirterek AK Parti ve MHP'li meclis üyelerine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulunan Tayyar, Dilber'i destekleyen ve kazanmasını sağlayan AKP'li ve MHP'li meclis üyelerine "CHP adayına kazandırdınız ne oldu?" ifadesini kullandı.
Kaynak:Haber Merkezi