Sanayimiz de Suriyelilere emanetmiş

Sanayimiz de Suriyelilere emanetmiş
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Suriyeli ve Afgan göçmenlerle ilgili tartışmalara dahil oldu. Mültecileri kimsenin gönderemeyeceğini söyleyen Özhaseki, “Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar....

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Suriyeli ve Afgan göçmenlerle ilgili tartışmalara dahil oldu. Mültecileri kimsenin gönderemeyeceğini söyleyen Özhaseki, “Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüz binlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar” ifadesini kullandı. AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, “Suriyeliler bir gitsin ülke ekonomisi çöker” yorumunda bulunmuştu.
Özhaseki, şu ifadeleri kullandı:
“Kayseri sanayisinde de öyle. İşçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor. Asayiş yönünden de öyle. Bizim aramızdaki oranlara bakıldığı zaman bizi geçen bir asayişsizlik yok. Her toplumun içerisinde iyisi de olur, kötüsü de olur. Gelenler içerisinde mutlaka olumsuz insanlar da vardır. Bunların sayı olarak suç işleme oranı bizden çok yüksek değil. Şu ana kadar da herhangi bir sıkıntı doğmadı. Bu insanların ekonomimize de katkıları var. İçlerinde okumu tahsilli olanlar da var.”