Sansür yasası işliyor: Gazeteci Kızmaz gözaltına alındı

Sansür yasası işliyor: Gazeteci Kızmaz gözaltına alındı
Gazeteci Mehmet Kızmaz, Maraş merkezli 6 Şubat depremleri ve seçim sürecinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.Kızmaz, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan...

Gazeteci Mehmet Kızmaz, Maraş merkezli 6 Şubat depremleri ve seçim sürecinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Kızmaz, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Hasankeyf ilçesinde gözaltına alındı.

MA'nın haberine göre Kızmaz'a sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlaması yöneltildi.

Gözaltına alınan Kızmaz, Batman Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Kızmaz, suçlama konusu yapılan paylaşımlarda, deprem sürecinde yardımların günlerce depremzedelere ulaşmadığını, insanların günlerce enkaz altında kaldığını, enkaz altındakilerin hipotermiden yaşamını yitirdiğini hatırlatmış ve seçim sonuçlarını bu açıdan değerlendirmişti.

Sansür yasası ve gözaltılar

Kamuoyu tarafından Sansür Yasası olarak atfedilen yasayı geçtiğimiz günlerde CHP'nin talebi üzerine AYM görmüş ve CHp'nin iptal talebini reddetmişit.

Geçtiğimiz hafta bu yasa nedeniyle T24 yazarı Tolga Şardan gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Şardan ile birlikte Halk TV'den Dinçer Gökçe de anyı gerekçelerle gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Aynı hafta Birgün Gazetesine de aynı gerekçelerle soruşturma açıldı.