Sarıklı amirale ne oldu

Sarıklı amirale ne oldu
Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın, makam arabasıyla gittiği tarikat evinde, üniforması üzerine giydiği cüppe ve sarıklı fotoğraflarının basına yansımasının üzerinden bir buçuk ay geçti. Ancak bu süre zarfında...

Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın, makam arabasıyla gittiği tarikat evinde, üniforması üzerine giydiği cüppe ve sarıklı fotoğraflarının basına yansımasının üzerinden bir buçuk ay geçti. Ancak bu süre zarfında Milli Savunma Bakanlığı’nın konuyla ilgili başlattığı soruşturma sonuçlanmadı.
Milli Savunma Bakanlığı, 26 Mart’ta düzenlenen basın toplantısında Sarı’nın basına yansıyan fotoğraflarının “her yönüyle incelendiğini” duyurmuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili 5 Nisan’da, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) disiplin anlayışıyla bağdaşmayacak fotoğraf veren askere de olumlu bakmadık, bakmayız.” ifadelerini kullanmıştı.
Bakan Hulusi Akar ise 7 Nisan’da basına yansıyan açıklamasında Sarı hakkında idari soruşturmanın sürdüğünü söylemiş, Sarı’nın savunmasının istendiğini açıklamıştı.

‘DAHA NEYİ BEKLİYORSUNUZ?’

Konuyla ilgili Twitter hesabından paylaşım yapan CHP’li Özgür Özel, “İşlerine gelen her konuda hızlı harekete geçmekle övünen saray rejimi; tüm ülkede herkesin tepkisini çeken ve infial yaratan tarikat evindeki cübbeli amirale ilişkin soruşturmayı dahi tamamlayamıyor. Daha neyi bekliyorsunuz? Bu soruşturma 15 Temmuz’dan ders alınmadığının kanıtı” değerlendirmesini yaptı.

AK Parti ve MHP seçmeni ‘cüppeli amiral’den rahatsız

MetroPOLL Araştırma’nın son kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre, AK Parti ve MHP seçmeni cüppeli amiralin tarikat merkezine gitmesinden rahatsızlık duyduğunu belirtti.
Sosyal medya hesabından son kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaşan MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar, “Bir generalin resmi araç ve üniformasıyla bir cemaatin merkezine gitmesi uygun mudur?” sorusuna verilen cevapları paylaştı.
49,2’İ HAYIR UYGUN DEĞİLDİR
Anket sonuçlarına göre, AK Parti seçmeninin yüzde 23,8’i amiralin tarikat merkezine gitmesini onaylarken, yüzde 49,2’i hayır uygun değildir cevabını verdi. Cevap vermeyenlerin oranı yüzde 27 olarak ölçüldü.
MHP SEÇMENİ RAHATSIZ
Cüppeli amiralin tarikat merkezine gitmesine MHP seçmeninin yüzde 25’i evet uygundur cevabını verirken, yüzde 65,2’i hayır uygun değildir cevabını verdi. Cevap vermeyenlerin oranı yüzde 9,8 olarak ölçüldü.
UYGUN DEĞİLDİR DİYENLER ÇOĞUNLUKTA
Ankete göre, “Bir generalin resmi araç ve üniformasıyla bir cemaatin merkezine gitmesi uygun mudur?” sorusuna “evet” yanıtı verenlerin yüzde 16.9’da kalırken, “hayır” yüzde 63.3 oldu. Kararsızların oranı ise yüzde 19.8 oldu.