Seçimle göreve gelen ilk rektör Üstün Ergüder okula alınmadı: 'İçim yanıyor'

Seçimle göreve gelen ilk rektör Üstün Ergüder okula alınmadı:  'İçim yanıyor'
Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin aktardığına göre; Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü Üstün Ergüder, okula alınmadı.

Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü Üstün Ergüder, üniversiteye alınmadı.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin aktardığına göre Ergüder bugün kampüse alınmadı.

Ergüder: İçim yanıyor

Gazete Duvar'ın aktardığına göre konuyla ilgili konuşan Ergüder, "Bu sabah Bebek'te yürüyüş yapmak için aracımı her zaman park ettiğim yere park etmek istedim. Ancak bu kez görevli izin vermedi. Ben de rektöre mesaj attım, bundan dolayı üzgün olduğumu söyledim. Rektör beni arayarak özür diledi. Ancak çok üzüldüm. Sadece aracımı park edecektim. Boğaziçi Üniversitesi'nin bu hale gelmesinden dolayı içim yanıyor. Çok emeğimiz var. Size bunları anlatırken bile içim yanıyor" ifadelerini kullandı.

1969-2000 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlik yapan Ergüder, 1992-2000 yılları arasında üniversitenin rektörlük koltuğunda oturdu. Ergüder, üniversitenin ilk seçilmiş rektörüydü.

Üniversite yönetimi uzun süredir mezunların ve emekli akademisyenlerin okula girişini keyfi bir şekilde engelliyor.

Özel: İşgüzarlık son bulmalıdır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ergüder'ün üniversiteye alınmamasına tepki gösterdi.

Özel, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder'in uzun yıllar görev yaptığı üniversitesine bugün alınmadığını öğrendim.

Bu karar, Boğaziçi Üniversitesi geleneklerine, akademinin, bilimin ve üniversitenin ruhuna aykırıdır. Üniversite Rektörlüğüne sirayet eden bu işgüzarlık son bulmalıdır."

Dönemi ve rejimi anlatıyor

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 50 yılını Boğaziçi Üniversitesi'ne veren Üstün Ergüder'in kampüse alınmamasına, "Akılla ve ahlakla açıklanabilir değil. Dönemi ve rejimi anlatıyor." sözleriyle tepki gösterdi.