Sedat Cezayirlioğlu gözaltına alındı

Sedat Cezayirlioğlu gözaltına alındı
Erzincan İliç mevkiinde madene karşı mücadelesiyle tanınan çevreci Sedat Cezayirlioğlu gözaltına alındı.Erzincan İliç’teki Çöpler Altın Madenine karşı uzun yıllardır mücadele veren ve konuyu kamuoyunun gündemine getiren...
Erzincan İliç mevkiinde madene karşı mücadelesiyle tanınan çevreci Sedat Cezayirlioğlu gözaltına alındı.

Erzincan İliç’teki Çöpler Altın Madenine karşı uzun yıllardır mücadele veren ve konuyu kamuoyunun gündemine getiren Sedat Cezayirlioğlu, gözaltına alındı.

Cezayirlioğlu paylaştığı videoda “Dünyanın en büyük 3. altın madeni. Çöpler Altın Madeni’nde dünyanın en büyük felaketi yaşanıyor. Türkiye’nin değil, dünyanın en büyük felaketi yaşandı” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e de tepki gösteren Cezayirlioğlu, "8 aydır milletvekilisin, kalkmış bir de yalan söylüyorsun; diyorsun ki toprak kayması. Orası hibrit sahası yani siyanür sahası. Orada 14 yıllık milyonlarca ton siyanür birikti. O biriken siyanür, iktidarı mı aklıyorsun sen. 8 aydır milletvekilisin, ağzını açıp bir kelime ettin mi? Halkı yalan bilgilerle kandırıyorsun" ifadelerini kullanmıştı.