Selvi: Erdoğan-Gül modeli bile yürümedi ki İmamoğlu - Özel modeli yürüsün

Selvi: Erdoğan-Gül modeli bile yürümedi ki İmamoğlu - Özel modeli yürüsün
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 28 Mayıs'taki seçimin ardından CHP'deki değişim söylemlerini başlatan ilk isim olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı seçilmesiyle ilgili olarak,...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 28 Mayıs'taki seçimin ardından CHP'deki değişim söylemlerini başlatan ilk isim olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı seçilmesiyle ilgili olarak, "Erdoğan - Gül modeli" benzetmesini yorumladı. 

Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu ittifaklarını, Erdoğan-Gül modeli üzerinden izah ediyorlarmış. Erdoğan genel başkandı, Gül başbakan oldu. Çünkü Erdoğan’ın seçimlere girmesi YSK tarafından engellenmişti. Erdoğan başbakan oldu, cumhurbaşkanlığını altın tepsi içinde Abdullah Gül’e ikram etti. Erdoğan başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı gibi koltukları Abdullah Gül’e ikram etmesine rağmen bu ilişki yürümedi. Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığından indikten sonra2018 seçimlerinde Erdoğan’ın karşısına muhalefetin adayı olarak çıkmak için çaba gösterdi ama başarılı olamadı. Ama bir daha AK Parti’ye dönmedi, muhalefeti destekledi.

Erdoğan-Gül modeli bile yürümedi ki Ekrem İmamoğlu- Özgür Özel modeli yürüsün."