Silivri İlçe Jandarma Komutanı görevden alındı: Adnan Oktar’a köfte ekmek siparişi iddiası

Silivri İlçe Jandarma Komutanı görevden alındı: Adnan Oktar’a köfte ekmek siparişi iddiası
Silivri İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Torun, Adnan Oktar ve grubu ile bağlantılı olduğu iddiaları nedeniyle görevden alındı. Oktar ve 11 hükümlüye dışarıdan köfte ekmek sipariş ettiği tespit edilen Torun hakkında işlem başlatıldı.

Silivri İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Torun, Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Adnan Oktar ve grubu ile ilişkili olduğu iddiaları nedeniyle görevden alındı.

Köfte ekmek siparişiyle gündeme geldi

Serbestiyet'ten Kaan Göktaş’ın haberine göre, "silahlı suç örgütü liderliği" başta olmak üzere birçok suçtan 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar'ın, cezaevindeki duruşma salonunda görülen bir davası sırasında, Torun'un Oktar ve 11 hükümlüye dışarıdan köfte ekmek siparişi verdiği tespit edildi. Bu durum "yasaklı maddeyi cezaevine sokmak" kapsamında değerlendirilerek hakkında tutanak tutuldu. Bunun üzerine Torun'un görevden alındığı bildirildi.

Daha önce de şikayet edilmiş

Binbaşı Torun’un, Adnan Oktar ve grubu ile daha önce de yakın ilişkiler içinde olduğu iddia ediliyor. Cezaevinde Oktar ve adamlarına ayrıcalık tanıdığı, bir duruşma sırasında Oktar’ı uyaran bir astsubayı azarladığı ve bu tür davranışları nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı’na hakkında birçok şikayet iletildiği belirtiliyor.

Bu gelişme, cezaevindeki güvenlik ve disiplin uygulamalarına dair tartışmaları da beraberinde getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar