Silivri’de eylem yasağı: Marmara Cezaevi çevresinde etkinliklere izin yok

Silivri’de eylem yasağı: Marmara Cezaevi çevresinde etkinliklere izin yok
Silivri Kaymakamlığı Marmara Cezaevi çevresinde kamu düzenini tehdit edecek eylem planlarına ilişkin ihbarlar nedeniyle 25 Ocak-28 Şubat arasında gösteri, basın açıklaması, yürüyüş, pankart taşıma ve kamera çekimi gibi etkinliklerin yasaklandığını duyurdu

Silivri Kaymakamlığı, Marmara Ceza İnfaz Kurumu çevresinde kamu düzenini ve genel asayişi tehdit edebilecek eylemlerin planlandığına dair ihbarlar alındığını belirterek, gösteri, basın açıklaması ve diğer etkinliklerin bir süreliğine yasaklandığını duyurdu.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, yasağın 25 Ocak 2025 - 28 Şubat 2025 tarihleri arasında geçerli olacağı bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İlçemiz sınırlarında bulunan Marmara Ceza İnfaz Kurumu çevresinde, kamu düzeni ve genel asayişi olumsuz etkileyebilecek eylemler planlandığı yönünde alınan ihbarlar üzerine aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür.

Cezaevi kampüsü ve çevresi başta olmak üzere, duruşma salonları, ziyaretçi otoparkı ve 1 kilometrelik mesafede yapılacak:

  • Toplanma, gösteri, yürüyüş
  • Basın açıklaması, röportaj
  • Kamera ve fotoğraf çekimi
  • Slogan atma, pankart taşıma
  • Çadır kurma ve sembol taşıyan kıyafetlerle gelme

gibi eylemler yasaklanmıştır. Ayrıca, gerektiğinde yol emniyet ve kontrol uygulamaları yapılacaktır.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar