Sinan Akçıl: “Benden iyisi yok,10 yıldır CHP’li belediyelerde konserim yok”

Sinan Akçıl: “Benden iyisi yok,10 yıldır CHP’li belediyelerde konserim yok”
24 TV’de Esra Elönü’nün sorularını yanıtlayan müzisyen Sinan Akçıl, ideolojik duruşu nedeniyle konserlerinin engellendiğini öne sürdü. Akçıl, “Benden daha iyi bir müzisyen olan bir popçu arkadaşım olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Müzisyen Sinan Akçıl, 24 TV’de yayınlanan Arafta Sorular programında Star Gazetesi yazarı Esra Elönü’nün sorularını yanıtladı. Akçıl, son yıllarda konser programlarının ideolojik sebeplerle engellendiğini öne sürdü.

“Benim son 8-10 yıldır hiçbir CHP belediyesinde konserim yok. O semtlerde yaşayan insanlar bana sürekli yazıyor, ‘Keşke gelsen’ diye. Ama üst tarafta korku olduğu için, onlara o konserleri ayarlayamazlar” diyen Akçıl, Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye girdiğinde büyük şehirlerde sahne alabildiğini belirtti.

Van’da son konserinde 140 bin kişiye hitap ettiğini söyleyen Akçıl, “Bizi bir salsalar, öyle bir korkuya yer olmayacak. Müziğin birleştirici gücüne bırakmak lazım” dedi.

“Benden daha iyi bir müzisyen yok”

Kendisini müzikte rakipsiz gördüğünü dile getiren Akçıl, “Benden daha iyi bir müzisyen olan bir popçu arkadaşım olduğunu düşünmüyorum. Sesleri benden iyi olabilir ama müzisyenliğin yüzde 95’inde benden iyi olamaz. Bu Allah’ın bana bir lütfu” ifadelerini kullandı.

“Absolut kulağım var, notayı duyarım, çalarım, söz yazarım, beste yaparım. Bu ego değil, tatlı bir kasıntılık” diye konuştu.

“İdeolojik olmayan sanatçı halka sahtekârlık yapıyor”

Akçıl, ideolojisini saklamayan bir sanatçı olduğunu belirterek şunları söyledi:
“İdeolojik olmayan ya da ideolojisini gizleyen sanatçı halka karşı sahtekârlık yapıyor. Ben küçük yaşta babamın bana aşıladığı milliyetçilik duygusundan ve vatanseverlikten çok fayda gördüm. Sokakta bunun karşılığını aldım. Zaman zaman linç edilmeyi ya da para kaybetmeyi göze alarak fikirlerimi söyledim.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar