Sinan Ateş suikastında ismi geçen eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz, yurt dışına çıktı

Sinan Ateş suikastında ismi geçen eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz, yurt dışına çıktı
Sinan Ateş suikastında adı geçen ve bu dönem tekrar milletvekili seçilemeyen MHP eski Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, yurt dışına çıktı. Gazete Pencere Haber MerkeziSinan Ateş suikastında ismi geçen eski MHP Milletvekili...
Sinan Ateş suikastında adı geçen ve bu dönem tekrar milletvekili seçilemeyen MHP eski Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, yurt dışına çıktı. 

Gazete Pencere Haber Merkezi

Sinan Ateş suikastında ismi geçen eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz, Makedonya'nın Üsküp kentine gitti.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Suikastın şüphelileri arasında ismi geçen Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinden gözaltına alınmıştı.

Demirbaş'ın, Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasına ilişkin tutanak savcılık dosyasına girmiş ancak ilerleyen süreçte yeni düzenlenmiş bir tutanakta Demirbaş'ın, Kılavuz'un evinde gözaltına alındığına ilişkin bilgiler çıkarılmıştı.

Savcılık tutanaklarında adı geçmişti

Soruşturma kapsamında iki kez gözaltına alınarak serbest bırakılan ancak üçüncü kez gözaltına alındığında tutuklanan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirtaş'ın cinayetten bir gün sonra MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un Ankara Bağlıca'daki evinde olduğu tespit edilmişti. Polislere kapıyı açan Olcay Kılavuz, iddiaya göre polislere direnerek "siz gidin, sahibiniz gelsin" demişti.

Ancak Cinayet Büro Amirliği'ndeki polisler, Olcay Kılavuz'u dinlemeyip Demirbaş'ı gözaltına alarak Ankara Emniyeti'ne götürmüştü. Savcılık ise Demirbaş'ın dosyasının boş olmasını gerekçe göstererek serbest bırakma kararı vermişti. Ancak iddiaya göre bu kararda savcılığa ve Emniyet'e gelen baskının etkili olduğu öne sürülmüştü.

Ayrıca Kılavuz'un Ankara Bağlıca'da kullandığı bir evde gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş'ın telefonu incelemeye alınmıştı. Yapılan incelemede Demirbaş'ın cinayetten sonra Olcay Kılavuz ile Facetime üzerinden telefon görüşmesi yaptığı belirlenmiş ve bu görüşmeden sonra Demirbaş'ın Kılavuz'un yanına gittiği bildirilmişti.

Tekrar milletvekili seçilemedi

İsmi suikast ile anılan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, 14 Mayıs seçimlerinde yeniden Mersin'den aday gösterilmiş ancak ismi, seçilme ihtimalinin son derece düşük olduğu 4'üncü sıraya yazılmıştı.

Gazeteci Barış Terkoğlu da dün kaleme aldığı yazısında, Sinan Ateş suikastında ismi geçen Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Zeki Berkay Albayrak'ın görevinden istifa ettiğini ve istifasından 5 gün sonra Yunanistan'dan paylaşım yaptığını duyurmuştu.

Birileri tarafından "Hain" ilan edildiğini ifade eden Albayrak, tehdit gibi açıklamalarda bulunarak "Bazı isimlerin abimiz kardeşimiz olması kimseye prim vermez. Eğer birgün biz konuşursak hiç kimse rahat oturamaz" ifadelerini kullanmıştı.

"Abilerini" tehdit eden eski Ülkü Ocakları yöneticisiyle Kosova'da buluştu

Barış Terkoğlu, eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un da yurt dışına çıkıp "abilerini" tehdit eden Albayrak ile Kosova'da buluştuğunu aktardı.

Buluşmanın ardından Albayrak, Kılavuz ile kol kola girdiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabından "Güzel adamlar ile gidilen yol yormaz. Aslan abim iyi ki varsın" sözleriyle paylaştı.

Eşiyle Üsküp'e gitti

Olcay Kılavuz da bugün sosyal medya hesabından Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp - Taşköprü'den eşiyle fotoğraf paylaştı.

Tehdit üzerine apar topar Kosova'ya gitmesi merak konusu oldu

Suikast ile adı geçen ve bu dönem milletvekili dokunulmazlığından faydalanamayan Olcay Kılavuz'un neden yurt dışına çıktığı, Kosova'ya gidip "abileri" hakkında tehdit mesajları gönderen Albayrak ile neden vakit kaybetmeden görüşme sağladığı ise kamuoyunda merak konusunda oldu.