Sırrı Süreyya Önder’in vasiyetini anlattı

Sırrı Süreyya Önder’in vasiyetini anlattı
İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Sırrı Süreyya Önder’in kendisine cenaze namazını kıldırması yönündeki vasiyetini anlattı.

Gazete Pencere- TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Önder için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen törenin ardından cenazesi, Barbaros Hayrettin Paşa Camii’ne getirildi.

Sırrı Süreyya Önder’in vasiyeti üzerine cenaze namazını ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık kıldırdı.

İhsan Eliaçık, Medyascope TV Youtube kanalındaki Ruşen Çakır’ın programında Sırrı Süreyya Önder'in vasiyetini anlattı.

Bir gece yarısı özgürlük şehri kuran köleleri anlattığı yazısını Sırrı Süreyya Önder’in okuduktan sonra ofisine geldiğini söyleyen İhsan Eliaçık, “Vasiyetini o zaman söyledi. Farklı zamanlarda da kamuoyu önünde de bahsetti. ‘Ben ölürsem cenaze namazımı sen kıldır’ dedi. Ben de hiç aklıma getirmediğimden böyle bir şey üzerinde durmadım. Bir gün bu vasiyetini gerçekleştireceğim hiç aklıma gelmezdi” dedi.

İhsan Eliaçık, Sırrı Süreyya Önder’le olan dostluklarından da bahsetti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar