Son seçim anketi yayınlandı: İYİ Parti'de büyük erime

Son seçim anketi yayınlandı: İYİ Parti'de büyük erime
Yöneylem Araştırma, son seçim anketini yayınladı. Ankette yer alan verilere göre İYİ Parti'de büyük erime gözlenirken, ankete katılanların yaklaşık yüzde 80'i, İYİ Parti'nin seçim sonrası politikalarını doğru bulmadığını...

Yöneylem Araştırma, son seçim anketini yayınladı. Ankette yer alan verilere göre İYİ Parti'de büyük erime gözlenirken, ankete katılanların yaklaşık yüzde 80'i, İYİ Parti'nin seçim sonrası politikalarını doğru bulmadığını ifade etti.

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi, son seçim anketini yayınladı. Anket 1-2 Aralık tarihlerinde 2 bin 402 kişinin katılımıyla 27 ilde gerçekleştirildi.

Bu pazar seçimi olsa oyunuzu kime verirsiniz sorusuna verilen cevaplar, İYİ Parti'deki erimeyi ortaya koydu. Soruya verilen cevaplar kararsızlar dağıtılmadan hesaplandığında şu şekilde yansıdı.

Bu pazar seçim olsa?

AKP %26,7

CHP %21,1

İYİ Parti %4,5

HEDEP %7,7

Yeniden Refah %3,5

Zafer Partisi %3,6

TİP %2,1

Diğer %3,5

Kararsız %10,8

Oy kullanmam %7,8

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra:

AKP %32,8

CHP %26

İYİ Parti %5,5

HEDEP %9,5

Yeniden Refah %4,3

Zafer Partisi %4,5

TİP %2,5

Diğer %4,3

Çoğunluk Türkiye'nin kötü yönetildiğini düşünüyor

Anket sonuçlarına göre halkın yüzde 54,9'u Türkiye'nin kötü yönetildiğini düşünüyor. İyi yönetildiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 26,1'de kaldı. Ne iyi ne kötü yönetildiğini düşünenlerin oranı ise 18,3 olarak ölçüldü.

İYİ Parti'nin seçim sonrası politikalarını doğru buluyor musunuz?

İYİ Parti'nin seçim sonrası politikalarını beğeniyor musunuz sorusuna olumlu yanıt verenlerin sayısı ise sadece 12,8'de kaldı.

İYİ Parti'nin seçim sonrası politikalarını doğru bulmadığını düşünenlerin oranı yüzde 78,1 cevap vermeyenlerin oranı ise yüzde 9,1 olarak belirtildi.

Yargıtay'ın Can Atalay kararı

Yargıtay'ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararını ise "yargı darbesi" olarak görenlerin oranı yüzde 50,7 olarak belirtilirken, yüzde 27,5'lik kesim bu kararı yargı darbesi olarak görmediğini söyledi.

50+1 kuralı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uygulanan yüzde 50+1 kuralının değişmesi talebi de halk tarafından destek görmedi. Halkın yüzde 51,2'si cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aranan yüzde 50+1 kuralının uygulanması gerektiğini, yüzde 37,1'inin değişmesi gerektiğini belirtirken, yüzde 11,7'lik kesim, bu konu hakkında fikri olmadığını ifade etti.