Soylu: Hak-Muhammed-Ali'nin yolu, erkekle erkeğin, kadınla kadının evlenmesini desteklemek midir?

Soylu: Hak-Muhammed-Ali'nin yolu, erkekle erkeğin, kadınla kadının evlenmesini desteklemek midir?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Ben Aleviyim. Hak-Muhammed-Ali'nin yolundayım.' Hak-Muhammed-Ali'nin yolu, erkekle erkeğin evlenmesini, kadınla kadınla evlenmesini desteklemek midir?" dedi. Twitter hesabı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Ben Aleviyim. Hak-Muhammed-Ali'nin yolundayım.' Hak-Muhammed-Ali'nin yolu, erkekle erkeğin evlenmesini, kadınla kadınla evlenmesini desteklemek midir?" dedi.

Twitter hesabı üzerinden İstanbul Sultangazi'de yaptığı konuşmadan bir kesit paylaşan Soylu, videoda şunları söyledi:

"Tayyip Erdoğan Türkiye'ye gelmeden, Türkiye'yi yönetmeden önce kimse bu ülkede 'Aleviyim' diyemiyordu, aynen 'dindarım', 'Kürdüm' diyemediği gibi. Ben çok iyi hatırlıyorum, 28 Şubat'ta ben burada ilçe başkanıydım, ardından İstanbul il başkanıydım, neler yaşadığımızı biliyoruz. 28 Şubat olduktan sonraki cuma gününde, devlet memurlarının camiye korkudan nasıl gelmediğini gören ve buna tanık olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Herkesin rotayı başka bir tarafa çevirmeye başladığı bir zaman diliminde bunu söylüyorum. Türkiye'de herkes kendisini ifade ediyor herkes! Hiç kimsenin endişesi yok.

Çıkmış Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Ben Aleviyim. Hak-Muhammed-Ali'nin yolundayım.' Çoluk çocuk yetiştiriyoruz, ailelerin içerisindeyiz, annemiz babamız bizi yetiştirdi, komşularımız bizi annemiz babamızın yerine terbiye ettiler bir şeyimizi gördükleri zaman. Hak-Muhammed-Ali'nin yolu, erkekle erkeğin evlenmesi, kadınla kadının evlenmesi midir? Böyle bir ayıp var mı? 'Avrupa bunu istiyor, ben de Türkiye'de LGBT'nin yolunu açacağım' diyor. Bir sapıklığın yolunu açacak. Çocuklarımız, aile yapımızı ortadan kaldıracak, elimizden alacak."

Öte yandan Soylu, Kağıthane'de de bir toplantıda konuştu. Soylu, konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Biz, bu seçimde hep beraber bir karar vereceğiz. "Tayyip Erdoğan gitsin" diyenler, Türkiye'yi ne noktaya getirecekler, onun kararını vereceğiz. Erkeğin erkekle, kadının kadınla evlenip evlenmemesinin kararını vereceğiz. Hemen yanı başımızda terör devletinin kurulup medeniyet havzamızdan bizim bağımızın tamamen kesilip Türkiye'nin başına büyük bir belanın musallat edilip edilmemesinin verilmemesinin kararını vereceğiz…"