Soylu: Kılıçdaroğlu, Amerika'nın 1919'daki manda rüyasını gerçekleştirmek üzere kodlanmış insandır

Soylu: Kılıçdaroğlu, Amerika'nın 1919'daki manda rüyasını gerçekleştirmek üzere kodlanmış insandır
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Soylu, "Şimdi herkes yüzyıllık rüyasını gerçekleştirmek istiyor. Biz yüzyıllık rüyamızı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Soylu, "Şimdi herkes yüzyıllık rüyasını gerçekleştirmek istiyor. Biz yüzyıllık rüyamızı gerçekleştirmek istiyoruz, Amerika da yüzyıllık rüyasını gerçekleştirmek istiyor. Seçimin buradaki aktörleri, yani Kılıçdaroğlu, tamamı aslında onların 1919'daki rüyalarını gerçekleştirmek üzere tanımlanmış ve kodlanmış insanlardır" dedi.

"Manda ve himaye kabul edilemez. Sivas Kongresi'nde manda ve himayeyi kabul edenler daha yüksek ses çıkardılar. Sekiz gün bu kongrede konuşuldu bunlar. Çok büyük bir tartışma yapıldı. Peki, manda ve himaye kimin adına istendi? Amerika adına istendi. Şimdi herkes yüzyıllık rüyasını gerçekleştirmek istiyor. Biz yüzyıllık rüyamızı gerçekleştirmek istiyoruz, Amerika da yüzyıllık rüyasını gerçekleştirmek istiyor. Seçimin buradaki aktörleri, yani Kılıçdaroğlu, tamamı aslında onların 1919'daki rüyalarını gerçekleştirmek üzere tanımlanmış ve kodlanmış insanlardır. Şu anda tam anlamıyla Türkiye bunun mücadelesini ortaya koymaktadır. Bu şartları kaybetmenin endişesi bütün milletimizde var. Her gelen 'Reis'e sahip çıkın' diyor. Bu tür bir sahiplenmeyi ben siyasal hayatta ilk kez görüyorum.

Dışarıdan seçime yönelik bir hazırlık yapılırsa buna ne söylenir? Biz Almanya'nın seçimine müdahale ediyor muyuz? Etsek ne olur? Veya biz Amerika'daki seçime açıktan müdahale ediyor muyuz? Konuşan kişi bir siyasi analist, gazeteci değil; Amerikan Başkanı. Direkt olarak Türkiye'deki seçimi hedefliyor, 'Tayyip Erdoğan'a bu bedeli ödetmeliyiz' diyor. Neyle ödetmeliyiz diyor? 15 Temmuz darbesini kim yaptı Türkiye'de? FETÖ'nün bu darbeyi yapabilecek kabiliyeti söz konusu değil ki. Adım atamazlar. 

Türkiye, devler ligine çıkmaktadır. Bunu engellemeye çalışan operasyonlarla karşı karşıyayız. Allah rahmet eylesin, Naim Süleymanoğlu. Diyelim ki 80 kiloyu kaldırıyor, sonra 100 kiloyu; 130 kiloyu kaldırıyor. 5 tane disk koyuyorlar 180 kiloyu kaldırıyor. Bizim üzerimize disk koya koya bizi kaldıramayacağımız hale getirmeye çalışıyorlar. Hem yatırımları yaptı hem de halteri kaldırdı. Üzerine 17-25 Aralık'ı, Gezi olaylarını, 15 Temmuz'u koydular. Bu arada ekonomik saldırılar, döviz saldırıları yapıyorlar, dışarıda terör koridoru oluşturmaya çalışıyorlar. (Biden) 'Ben bunların hiçbirisiyle başaramadım, şimdi bunu darbeyle değil seçimle yapacağım' diyor. 

Macaristan İçişleri Bakanı bana, 'Süleyman Bey çok dikkatli olun, biz soruşturma başlattık. Amerika sivil toplum kuruluşları üzerinden burada destekledi. Soros karargah kurdu Macaristan'da' dedi. (Akşener) Mesajı bize vermiyor, oradaki patronlarına veriyor. 'Amerika Macaristan'da seçimi kaybetti, burada kaybetmeyelim' diyor. Türkiye'nin seçimine çok açık bir şekilde dış müdahale var. Ben de vatandaşlarımıza bunları anlatıyorum."