Soylu’nun trol ekibi olduğu iddia edilen Ebabil Harekatı’nın sildiği tweet dikkat çekti

Soylu’nun trol ekibi olduğu iddia edilen Ebabil Harekatı’nın sildiği tweet dikkat çekti
Gazete Pencere Haber Merkezi Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen saldırı girişiminin ardından sosyal medyada çok sayıda mesaj paylaşıldı. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun trol ekibi olduğu...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen saldırı girişiminin ardından sosyal medyada çok sayıda mesaj paylaşıldı. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun trol ekibi olduğu iddia edilen Ebabil Harekatı adlı hesaptan alınan ve bir süre sonra silinen tweetler dikkat çekti.

Bu sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde iki terörist bombalı saldırı gerçekleştirdi. Saldırganlardan biri kendini patlatırken, diğer terörist etkisiz hale getirildi.

Saldırıya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlardan Soylu'ya yakın olduğu iddia edilen Ebabil Harekatı'nın silenen tweetleri ise dikkat çekti. Soylu'nun ardından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bakanlıkta ve emniyette yaptığı görev değişikliklerine vurgu yapılan tweette “Soylu’ya çay veren çaycıları tespit edip sürmekle çok meşgul olunca, ülkenin tam merkezine, evinin önüne gelen teröristleri takip etmeyi ihmal ettiler. Son teröriste kadar öldürecekmiş… Yok valla, terörist kendi kendini patlattı. Sana zahmet olmasın. Sen bakanlığa geri dön. Soylu’yla çalışmış bürokrat avına devam et.” denildi.

Saldırıda kullanılan aracın Kayseri'de bir veteriner hekimden gasp edildiği iddiasına ilişkin de tweet atan Ebabil Harekatı, "İnanılmaz güvenlik zaafiyetinin detayları ortaya çıktıkça kanımız donuyor" ifadesi kullanıldı.

"Talimatı Soylu verdi diyecekler"

Son günlerde uyuşturucu tacirlerine ve suç örgütlerine yapılan operasyonları hatırlatan gazeteci Hande Fırat'ın paylaşımını alıntılayan Ebabil Harekatı hesabı, “İnanılmaz şeyler oluyor. 1 saate ‘bu bombalı saldırının talimatını Soylu verdi’ diyecekler” ifadeleri kullanıldı.

Bir süre sonra bu paylaşımlar hesaptan silindi. Ardından hesabın da silindiği görüldü. "Ebabil Harekati" adlı hesabın sayfasına giriş yapıldığında "Böyle bir hesap yok" yazısı ile karşılaşılıyor.

"Bu, korkunç bir istihbarat zaafiyetidir"

"Pelikan" diye adlandırılan ekibe yakın olarak nitelendirilen bir diğer isim Fazıl Duygun ise saldırı girişimine ilişkin sert sözler paylaştı.

Duygun, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"İnşaallah, Soylu gidince, onun oluşturduğu ve teröre göz açtırmayan istihbarat birimleri ve  terörler mücadele ekipleri dağıtılmamıştır. Hele, yerlerine KHK ile uzaklaştırılanlar geri atanmamıştır.

Lav silahlarıyla, bombalı araçla, hem de emniyetin önüne nasıl gelebildi, bu teröristler?! Bu, korkunç bir istihbarat zaafiyetidir ve bütün sorumluluk, içişleri bakanı ve emniyetteki kadrosuna aittir."