Suç örgütlerinin el konulan araçları, polis otosuna çevrilmişti: Dünyaca ünlü fizikçiden İstanbul polisi paylaşımı

Suç örgütlerinin el konulan araçları, polis otosuna çevrilmişti: Dünyaca ünlü fizikçiden İstanbul polisi paylaşımı
İngiliz fizikçi Prof. Dr. Brian Cox, İstanbul'da suç örgütlerinden el koyulan Bentley marka polis aracının fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Bentley marka araç, Türk vatandaşların yanı sıra dünyaca ünlü İngiliz Fizikçi Brian Cox'unda dikkatini çekti.

Kısa Dalga'nın aktardığına göre sosyal medya hesabından Bentley marka polis aracının fotoğrafını paylaşan Cox, "İstanbul'un pek çok güzel yanı arasında trafik polisinin araba zevki de var" notunu da ekledi.

Bello Jos operasyonu

Bentley marka polis aracı, "Bello Jos" lakaplı Joseph Johannes Leijdekkers'a yönelik düzenlenen çete operasyonunda ele geçirilmiş ve el konulmuştu.

Ne olmuştu?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu ele geçirilen 23 lüks otomobil, emniyetin hizmetine verilmişti.

Aralık 2023 yılında Bakan Ali Yerlika "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bizden hep şu sözü duydunuz: Türkiye’nin Huzuru. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sonucu 23 araç ele geçirilmişti. Mahkeme kararınca da bu araçlar emniyetimize verildi. Artık bundan böyle bu araçlar, suç örgütlerinin değil; polisimizin emrinde, milletimizin hizmetinde olacaktır. Ülkemizin huzuru için canla başla çalışan kahraman polislerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz ve huzurumuz daim olsun" ifadelerini kullanmıştı.