Tahliyesine karar verilen sanık 4 ay cezaevinde unutuldu

Tahliyesine karar verilen sanık 4 ay cezaevinde unutuldu
Gaziantep’te “hırsızlık” ve “mala zarar verme” suçlarından tutuklanan bir şüpheli, yargılama sonucunda beraat edince hakkında tahliye kararı verildi. Ancak tahliye yazısı adliyeden cezaevine gönderilmeyince 23 yaşındaki...

Gaziantep’te “hırsızlık” ve “mala zarar verme” suçlarından tutuklanan bir şüpheli, yargılama sonucunda beraat edince hakkında tahliye kararı verildi. Ancak tahliye yazısı adliyeden cezaevine gönderilmeyince 23 yaşındaki genç, hakkında tahliye kararı verilmesine karşın yaklaşık 4 ay cezaevinde kaldı. Durumun anlaşılması üzerine O.C.K, 4 ay sonra tahliye edildi. Tahliye yazısını göndermediği tespit edilen zabıt katibi hakkında ise dava açıldı. Gencin avukatı Mehmet Erdem, Adalet Bakanlığı aleyhinde 1 milyon TL’lik tazminat davası açtı.

ZABIT KATİBİNE DAVA: SEHVEN YAPTIM
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, olay nedeniyle zabıt katibi hakkında soruşturma başlattı. Savunması alınan M.C.A., olay tarihinde 72 ayrı tahliye müzekkeresinin tarafınca kayıt edilmiş olduğunu, diğer tahliyelerde herhangi bir sorun yaşanmadığını, söz konusu olayın ise personel eksikliği ile iş yoğunluğundan ve kendisinde mevcut epilepsi rahatsızlığının meydana getirdiği günlük aktivitelerin engellenmesinden kaynaklı olarak “sehven gerçekleşmiş olduğunu” savundu.

Bununla birlikte mahkemelerin hemen hemen tamamına yakınının Esas Masası ile birlikte ilgili ceza infaz kurumlarına da tahliye kararlarını gönderdiklerini anımsatan M.C.A, ancak söz konusu olayda mahkemece bu yönde işlem yapılmadığını, olayda diğer personellerin asli kusurlu olduğunu savundu.