TIME: Erdoğan’ı yenebilecek adam

TIME: Erdoğan’ı yenebilecek adam
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin saygın yayınlarından TIME’a verdiği söyleşide, “Bu, otoriter yönetime karşı demokrasiyi savunanların seçimidir” dedi.TIME...

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin saygın yayınlarından TIME’a verdiği söyleşide, “Bu, otoriter yönetime karşı demokrasiyi savunanların seçimidir” dedi.

TIME dergisi, “Milyonlarca Türkün Kılıçdaroğlu’nu, Erdoğan’ın devlet üzerindeki neredeyse tam kontrolünü bitirmenin ve daha dengeli bir yönetim sistemini geri getirmenin son umudu olarak gördüğünü” ifade etti. Dergi, Kılıçdaroğlu’nu, “Erdoğan’ın yenebilecek adam” diye tanıttı. Söyleşide “Baskıcı yönetimi demokratik yollarla sonlandıracağız” diyen Kılıçdaroğlu, “Uzun yıllar sevdiğimiz ve şimdi elimizden kaçmakta olan demokrasiyi tekrar ihdas etmeliyiz” diye konuştu.

“TORUNLARIMLA OYNAYACAĞIM”

Kılıçdaroğlu, seçildiği takdirde cumhurbaşkanı olarak makamın yetkilerini kısıtladıktan sonra siyaset sahnesinden ayrılacağını belirtti. Millet İttifakı’nın adayı, “Bir kenara çekilip torunlarımla oynayacağım” ifadelerini kullandı. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu da, “Kemal asla sesini yükseltmez, hiç bağırmaz. Onunla doğru düzgün tartışamazsınız bile” diye konuştu. TIME dergisi, genel başkan olduktan sonra Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi, “Laik şehirli elitlerin sözcüsü olmaktan Avrupa stili bir sosyal demokrat partiye dönüştürdüğünü” yazdı.