TİP Genel Başkan Yardımcısı Ergün: Kapsamlı bir rapor hazırlıyoruz, Saray'ı yenmeye odaklandık

TİP Genel Başkan Yardımcısı Ergün: Kapsamlı bir rapor hazırlıyoruz, Saray'ı yenmeye odaklandık
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde iktidarı seçmen iradesini gasp etmekle suçladı. Ergün, iddia ettiği operasyonun nasıl...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde iktidarı seçmen iradesini gasp etmekle suçladı. Ergün, iddia ettiği operasyonun nasıl gerçekleştiğini anlattı, "Referandumda bariz örneğini yaşadığımız bir operasyon yapıldı" dedi.

Sosyal medyada bir açıklama yayımlayan Ergün, sürecin nasıl işlediğini şöyle anlattı:

Ana muhalefet şimdi ne yapıyor bilmem (Seçim sürecinde kimi yöneticileri ve paralı elemanları AKP’den çok bizimle uğraşmıştı). Biz ise kapsamlı rapor hazırlıyoruz ve Sarayı yenmeye odaklıyız. Tek tek sandıklarda oy çalma dışında seçmen iradesini gasp mekanizması şöyle işledi:

Referandumda bariz örneğini yaşadığımız bir operasyon yapıldı. Pek çok sandık ve okulda tam kontrol sağladılar. Buralarda becerebildikleri oranda tulum oy çıktı. Beceremediklerinde, yani muhalifler bir şekilde sandığa gelebildiğinde) kullanılmayan oyları kendilerine yazdılar.

Bunu nereden görebiliyoruz? İstatistiksel olarak kayıtlı seçmenin yüzde 95 üzerinde oy kullanmaya gitmesi neredeyse imkansızdır. Seçmen listeleri belli olduktan sonra mutlaka birileri hasta olur veya ölür. Oy kullanmaya gidemez. Bakalım YSK verileri ne söylüyor?

Yüzde 95 ve üzeri oy kullanılan sandık sayısı: 19.562

Yüzde 95 ve üzeri oy kullanılan sandık sayısı: 19.562

Yüzde 98 ve üzeri katılım olan sandık sayısı: 6.991

Buralarda geçerli oy sayısı: 825.130

Buralarda Cumhur İttifakı oy oranı: %59

Bazı sandıklarda tüm seçmenler oy kullanıyor, üstüne bütün görevliler, üstüne belki oradaki polisler vb. Böyle olan:

Yüzde 100 ve üzeri oy kullanılan sandık sayısı: 4841

Yüzde 100 ve üzeri oy kullanılan sandıklardaki oy sayısı: 422 bin

Aynı referandumdaki gibi burada da Urfa, Muş öne çıkıyor. Sonra aklımıza şu geliyor. Bu operasyonda MHP kayırılmış olabilir mi? MHP’nin yüzde 50 ve fazla oy aldığı sandıklara bakıyoruz. Aaa… Osmaniye’de sadece 27 sandıkta MHP yüzde 50 ve fazla oy alırken Urfa’da 141 sandık!

Muş’ta 57 sandık. Şimdi bakmamız gereken deprem bölgeleri… Ona da çalışıyoruz. Bir de bu verileri CB seçim verileriyle kıyaslayacağız. Ama her durumda hem 14 Mayıs için gerekli itirazları yapacağız ve birbirimize değil Saray’a karşı mücadele edeceğiz.