TİP’ten 'Gökhan Zan' istifaları gelmeye başladı

TİP’ten 'Gökhan Zan' istifaları gelmeye başladı
Türkiye İşçi Partisi’nin bugün Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Gökhan Zan’ı göstermesi üzerine partiden istifalar geldi.Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Gökhan...
Türkiye İşçi Partisi’nin bugün Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Gökhan Zan’ı göstermesi üzerine partiden istifalar geldi.

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Gökhan Zan'ı aday göstermesi parti içinde istifalara neden oldu.

Partinin ilçe yönetimi adına yapılan açıklamada "Türkiye İşçi Partisi Tarsus İlçe Örgütü olarak kısıtlı imkanlarla aylardan bu yana partimizin çalışmalarını yürütmekteyiz. Halkımızı iktidar ve muhalefet arasındaki sıkışmışlıktan kurtarmak iddiası ile yola çıktığımızı ifade ederken geldiğimiz noktada bu sıkışmışlık haline bir katkı da partimiz tarafından yapılmaktadır. Biz Anayasa'nın dahi uygulanmadığı bir ülkede, diğer partilerin sürekli sandığı işaret eden muhalefetinin karşısında durduğumuzu iddia ederken, parti günlük popülist yaklaşımlarla aday tanıtmaktadır. Bugün, Gökhan Zan'ın adaylığının gösterdiği sonuç bunun aslında parti politikası haline geldiği gerçeğidir" denildi.

"TİP'in sürekli popüler kimlikler üzerinden adaylık dayatmasının partinin varoluş amacına ters olduğu" vurgulanan açıklamada "Bu zamandan sonra yapacaklarımızın “düzen siyaseti” diye adlandırılan partilerden bir farkı kalmayacak olması sebebiyle Türkiye İşçi Partisi Tarsus İlçe Örgütü olarak mevcut tüm görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa ettiğimizi bildirmekteyiz" ifadeleri kullanıldı.

“Halkımızı ‘banyo terliğine’ bile oy verdirtmeye rıza gösterten ana muhalefete büyük bir ayar olmuştur”

TİP Uluslararası İlişkilerden sorumlu MYK Üyesi Hakan Güneş, konuya ilişkin soysal medya hesabından açıklamalarda bulunarak;

Dünyanın dört bir yanında yaşayıp kalbi ülkesiyle, ülkesinin emekçileri, horlananları ile atan güzel insanlarla verimli bir kongre gerçekleştirdik. Her biriyle yoldaş olmaktan gurur duyduğum TİP Yurtdışı Örgütleri 1 Kongre delegeleriyle aile fotoğrafımızı buraya bırakayım.

Bu adaylığın sadece duyurulması bile, halkımızı "banyo terliğine" bile oy verdirtmeye rıza gösterten ana muhalefete büyük bir ayar olmuştur.  Eleştirilerin başımızın üstünde yeri olmaya devam edecektir ama tartışmalarımızın geliştirici olmasını da dostlarımızdan bekleriz.

Bir partinin üyesini aday yapması ile toplumsal muhalefetten üyesi olmayan birini ya da yereldeki bir platformun ortak adayını kendi listelerinden aday yapması arasında fark olduğunun altını çizelim. Gökhan Zan Hatay İttifakı'nın ortak adayı olarak TİP listesinden adaydır

20 yıldır kıramadığımız %48/52 denklemini kırmak, karşı mahalleye, AKP, MHP tabanına seslenmek konusunda herkes mutabık iken sağ parti kökenli ya da bu partide bir biçimde bulunmuş birilerini kategorik olarak reddetmek ne kadar yerindedir diye düşünmeliyiz.

Değerli dostlar TİP'in Hatay BŞ adayını açıklamasını takiben çok büyük destek mesajları aldığımız gibi eleştiriler de geliyor. Bunları saygıyla dinliyoruz. Dinlemeye de devam edeceğiz. Ancak birkaç noktanın ya farkında değiliz ya da olmak istemiyor olabiliriz. Açmaya çalışayım:

Yıllardır CHP listelerinden belediye başkanı veya meclis üyesi adayı gösteren kimi sosyalist grupların Hatay'ın büyük yıkımı koşullarında Lütfü Savaş'da ısrar etmesine rağmen CHP listelerinden bu seçimde de aday göstermeleri gerçeği yokmuş gibi konuşmaları da ayrı bir ironi.”