TMMOB’den Diyanet’in hutbesine sert tepki: Şeriat hukuku çağrılarına hayır

TMMOB’den Diyanet’in hutbesine sert tepki: Şeriat hukuku çağrılarına hayır
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son Cuma hutbesinde kadınların miras hakkına dair ifadelerini sert sözlerle eleştirdi.

Koramaz, hutbede geçen “Karşılıklı rıza olmadan Yüce Rabbimizin koyduğu miras ölçüsünü değiştirmek ilahî adalete aykırıdır” ifadesinin, kadınların Medeni Kanun ile güvence altına alınmış haklarına saldırı olduğunu belirtti.

Açıklamasında, AKP iktidarı döneminde Diyanet’in toplumu tek bir mezhebin kurallarıyla şekillendirmeye çalışan ideolojik bir aygıta dönüştüğünü vurgulayan Koramaz, şunları söyledi:

  • “İktidarın siyasal İslamcı ideolojisi, kadın bedeni, kimliği ve emeği üzerindeki tahakkümünü sürdürüyor. Bu fetva gerici uygulamaların devamıdır.”

  • AKP’nin 23 yıllık iktidarında laiklik, hukukun üstünlüğü ve sosyal devlet anlayışının tasfiye edildiğini, yerine tarikat-cemaat ilişkilerine dayalı bir tek adam rejiminin kurulduğunu ifade etti.

TMMOB, açıklamasında “Laiklik yaşam hakkıdır” vurgusu yaparak, tüm kurumları Anayasa ve uluslararası sözleşmelere uymaya çağırdı. Meslek ve emek örgütleriyle birlikte laik, demokratik ve insan haklarına dayalı hukuk devleti mücadelesini sürdüreceğini duyurdu.


İsterseniz bunu sosyal medya için 1-2 cümlelik vurucu bir özet hâline de getirebilirim. Bunu hazırlayayım mı?

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar