Tokat'ta deprem üstüne deprem! Art arda 4 kez sallandı

Tokat'ta deprem üstüne deprem! Art arda 4 kez sallandı
Tokat'ta 21.43'te meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki artçı depremden 50 dakika sonra Sulusaray'da 4.4'lük bir artçı daha meydana geldi. Artçı depremlerin ardından vatandaşlar evlerine girmekte tedirginlik yaşadı.

Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntı Ankara ve çevre şehirlerden de hissedildi. Kentte dün gece de iki ayrı deprem, vatandaşların sokaklara dökülmesine yol açmıştı.

5,6'lık şiddetli sarsıntı sonrası 3 artçı deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, saat 22.31'de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Sarsıntının 5,89 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

50 dakika içinde 2 deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Saat 21.43'te gerçekleşen depremin 7 km derinlikte olduğu bildirildi.

Son olarak Sulusaray'da 4.4'lük bir artçı daha meydana geldi. Artçı depremlerin ardından vatandaşlar evlerine girmekte tedirginlik yaşadı.

tokat3115336370jpg-mta7qkthckgwqgo7w4eezg.jpg

AFAD: 2 katlı ev ve 5 ahır yıkıldı

Art arda depremlerin ardından AFAD, son durumu paylaştı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki #deprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir.

An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Gelişmeleri takip ediyoruz."

tokat4115336369jpg-jzkgnvsd9u6koykbcgzwma.jpg

Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. "