TOKİ mağdurlarından Murat Kurum’a tepki: Bunlarda Allah korkusu yok oy korkusu var

TOKİ mağdurlarından Murat Kurum’a tepki: Bunlarda Allah korkusu yok oy korkusu var
AKP’nin İBB adayı Murat Kurum, bakanlık döneminde Tuzla’da 5.750 konut vaat etmişti aradan beş yıl geçmesine rağmen konutlar tamamlanmadı. Duruma tepki gösteren TOKİ mağdurları “Bunlarda Allah korkusu yok. Oy korkusu var....
AKP’nin İBB adayı Murat Kurum, bakanlık döneminde Tuzla’da 5.750 konut vaat etmişti aradan beş yıl geçmesine rağmen konutlar tamamlanmadı. Duruma tepki gösteren TOKİ mağdurları “Bunlarda Allah korkusu yok. Oy korkusu var. Sadece bu” dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı döneminde Tuzla’da 5.750 konut vaat etmişti. Üzerinden geçen beş yılda Kurum, çıktığı televizyon kanallarında, “TOKİ konutlarımızı tamamlayacağız” dedi. Fakat şu ana kadar konutlar tamamlanmadı.

Tuzla’da yaşayan yurttaşlar ise Murat Kurum’a tepki gösteriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükşehir Çalışıyor hesabı da gelişen bu olaylar üzerine vatandaşların tepkisinin yer aldığı bir video yayınladı. Yayınlanan paylaşımda, “Bakanlık görevindeyken Tuzla’da vaat ettiği 5.750 konutu 5 yıldır bitiremeyen Murat Kurum’un İstanbul’da belediye başkanı olursa yüzbinlerce yeni konut yapacağını vaat etmesi TOKİ mağdurları arasında tepkiye sebep oldu” denildi.

“Kesinlikle oy yok”

Büyükşehir Çalışıyor hesabının yayınladığı videoda TOKİ mağdurları şu şekilde tepki gösterdi;

Murat Kurum’un yalan söylediğini ifade eden bir TOKİ mağduru vatandaş, “Bir kısmını teslim etti diyor. Nerede teslim etti. Biz mağduruz. Kirada perişan olduk” diye konuştu.

Başka bir TOKİ mağduru vatandaş ise, “Bunlarda Allah korkusu yok. Oy korkusu var. Sadece bu” dedi.

Daha önce AKP’li olduğunu söyleyen bir vatandaş, “Her zaman onlara gönül verdim. Onlara oy verdim. Sadece kendim değil, yakınlarımı da etkilemeye çalışacağım bundan sonra kesinlikle oy yok” ifadelerini kullandı.

AK Parti seçmeni olduğunu söyleyen bir başka vatandaş ise “Partiden istifa ettim. Twitter’dan falan sürekli tweet atıyoruz bakıyorum bana provokatör diyor. Bu şartladı desteklemiyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak Murat Kurum’a güvenmediğini belirten bir başka vatandaş “Eğer yapsaydı bu işleri zamanında, söz verdiği gibi yapardı. Bunlar artık işverenlerle ortak çalışıyorlar ve garibanların tepesine binmeye çalışıyorlar” dedi