TÜİK başkanları mevsimlik işçi gibi

TÜİK başkanları mevsimlik işçi gibi
Tam da ocak enflasyonu açıklanmadan bir hafta önce başkanı değiştirilen TÜİK muhalefetin gündeminde. Art arda hem kabinede hem bürokrasideki değişimi eleştiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Ülkemizde bakanlar, Merkez Bankası...

Tam da ocak enflasyonu açıklanmadan bir hafta önce başkanı değiştirilen TÜİK muhalefetin gündeminde. Art arda hem kabinede hem bürokrasideki değişimi eleştiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Ülkemizde bakanlar, Merkez Bankası başkanları, TÜİK başkanları artık mevsimlik işçiye döndü. 3 yıl 6 ay 20 günde, tam 7 bakan değişti. Yine son 3,5 yılda; 3 Hazine ve Maliye Bakanı, 4 Merkez Bankası Başkanı, 5 de TÜİK Başkanı gördük” dedi.

Öztrak’tan Erdoğan’a sert tepki: ‘Gözünün döndüğünü gösterdi’

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı açılış töreninde bir çocuğun sahneye çıkarılmasını, “Koltuğunu korumak için küçücük çocukları istismar edecek kadar gözünün döndüğünü gösterdi. Böylesi çirkin bir istismarı, siyasi tarihimizde görmedik, duymadık” sözleri ile değerlendirdi.

Öztrak, şöyle konuştu:
“Bu, kin ve nefretin vücut bulmuş hali. Çocuklarımıza da musallat oldu. 10 yıldır yattığı hapisten, babasını kurtarmak için kendisinden yardım isteyen bir çocuğumuzu kullandı. Koltuğunu korumak için, küçücük çocukları istismar edecek kadar gözünün döndüğünü gösterdi.

Böylesi çirkin bir istismarı siyasi tarihimizde görmedik, duymadık. Kin ve nefret şeytanidir, sevgi ve hoşgörü rahmanidir. Bu nedenle tertemiz çocuk kalplerine kin ve nefret tohumlarının ekilmesini asla ama asla kabul edemeyiz.”