Türkiye İşçi Partisi’nin Hatay adayı Gökhan Zan oldu

Türkiye İşçi Partisi’nin Hatay adayı Gökhan Zan oldu
Türkiye İşçi Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Gökhan Zan oldu. Zan, adaylık açıklamasında CHP’yi geri çekilmeye çağırarak “Gelin, çekilin Hatay İttifakı’nı destekleyin” dedi.Gazete Pencere Haber MerkeziTürkiye...
Türkiye İşçi Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Gökhan Zan oldu. Zan, adaylık açıklamasında CHP’yi geri çekilmeye çağırarak “Gelin, çekilin Hatay İttifakı’nı destekleyin” dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan oldu.

Zan’ın adaylığını açıklayan İstanbul Milletvekili ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Biz Hatay halkının sesini ve isyanını duyduk. Bu sesi duyduk Hatay halkı ortak adayı olarak Gökhan Zan’ı seçtik" dedi.

Ardından açıklama yapan Gökhan Zan "Tüm Hayat halkına hep birlikte bu kötü gidişe dur diyelim ve değiştirelim" çağrısı yaptı.

Zan'ın konuşamsından öne çıkanlar şu şekikde;

Biz 6 Şubat’ta maalesef kimiz öldük, kimimiz eksik kaldık. Bizim ilk üç gün yanımızda kimse yoktu. Kim vardı biliyor musunuz yanımıza? Halk vardı. Milletin dayanışması vardı. Ben Türkiye’deki tüm milletimize, teşekkür ederim. Ne o sabah ne de sonraki günler yanımızda ne devlet kurumlarını ne de belediyeleri göremedik. İlk üç gün yalnız bırakıldık terk edildik. AFAD’da gelmedi. İnsanımız elinde avucunda e varsa göndermişti. Bizim umudumuz, halkımızın ülkemizin dört bir yanından bize uzattığı el oldu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, bu felaketin sorumluları arasındadır. Bu sorumluluğu geri çekilmek yerine partisi tarafından tekrar aday gösterilmiştir. Bu adaylık kendisine daha önce oy vermiş Hatay halkına danışılmadan kararlaştırılmıştır. 6 Şubat’taki yürütüşte halk CHP’ye gerçek anketi vermiştir. Eğer bu yanlıştan dönülürse halkımızı yalnız bırakmamak, yaralarımızı birlikte sarmak için tüm fedakarlıkları yapmaya hazırım, hazırız... Ben futboldan kaynaklı hayatımı hep savunarak kazandım, yine savunacağım. Bir Hatay vardı, bir Hatay yine var.

"Ben elimden geldiğince bana verilen görevi yerine getirmeye çalıştım"

Barış Atay, neden aday olmadığını açıklayarak, "Türkiye İşçi Partisi’nin siyasal konjektörünün bir örneğidir bu. Biz isimler üzerinden siyaset yapmayız. Sonuç itibariyle dönem dönem aldığımız görevler var. Ben elimden geldiğince bana verilen görevi yerine getirmeye çalıştım. Hayatın başka bir akışı var. Burada partiyle birlikte yürüdüğüm malumunuz. Dün Barış Atay ismi vardı. Şu an Gökhan Zan arkadaışımız elini taşın altına koyması gerektiğini düşündü. Bu görevi layıkıyla yerine getirme inancımız olmazsa burada kolektif bir çapa söz konusu olmazdı. Aynı Can Atalay isminin, Türkiye İşçi Partisi saflarında yankılandığı gibi yarın başka isimler ortaya çıkacak. Bunu düşündüğümüz zaman Barış Atay Türkiye İşçi Partisinin üyelerinden biri tanesi. Sanatta önemli bir mücadele alanı. Bence oradaki mücadele alanının da büyümekte yarar var" dedi.