Tuzla Piyade Okulu'ndan ihraç edilen Atatürkçü teğmenlerin avukatları açıklama yaptı

Tuzla Piyade Okulu'ndan ihraç edilen Atatürkçü teğmenlerin avukatları açıklama yaptı
Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı nedeniyle çıkan kavgadan sonra ihraç edilen dört teğmenin avukatı açıklamalarda bulundu.Tuzla Piyade Okulu’nda, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde bir teğmenin yakasına Mustafa...
Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı nedeniyle çıkan kavgadan sonra ihraç edilen dört teğmenin avukatı açıklamalarda bulundu.

Tuzla Piyade Okulu’nda, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde bir teğmenin yakasına Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafı takmamasıyla başladığı belirtilen kavgadan sonra disipline sevk edilen yedi teğmen hakkında ihraç kararı çıkmıştı.

Teğmenlerden dördü yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösterenlerden oluşurken biri yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan ikisi de ona destek olanlardandı.

Teğmenlerin avukatları basın açıklaması düzenledi. Orduda Atatürk konusunda bir kutuplaşmanın olduğuna dikkat çeken avukatlar, şu açıklamalarda bulundu:

"Hemen belirtmek gerekir ki; iddiaya konu vakıada dini inanç ve ibadet özgürlüğü temelinde bir çekişme veya kutuplaşma bulunmamaktadır. Müvekkillerimizin hiçbir surette bir kısım medyada gösterilmek istediği gibi dini değerlere yönelen veya ibadet özgürlüğünü baskılayıcı bir söz ve eylemleri olmamıştır. Müvekkillerimize atfedilen fiil, İstanbul C. Başsavcılığının fezlekesinde vasıflandırıldığı şekliyle Atatürk’ün hatırasına yapılan hakarete karşı gösterilen sözlü tepkilerden ibarettir. Ayrıca, vakıanın medyada tartışma konusu haline getirilmesinde müvekkillerimizin hiçbir dahli bulunmamaktadır.

6413 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu’nun 16/c maddesinde yer alan tanıma göre göre müvekkillerimize verilebilecek en yüksek ceza “kınama” cezası iken, söz ve eylemlerinin hizmete engel davranış olarak kabul edilmesi suretiyle müvekkillerimiz hakkında Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma cezası verilmesi; Atatürk konusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir kutuplaşma olduğunun ve bu kutuplaşmanın hizmete engel olduğunun kabul edilmesi anlamına gelir."