UNICEF: Gazze’de 6 çocuktan 1’i yetersiz besleniyor

UNICEF: Gazze’de 6 çocuktan 1’i yetersiz besleniyor
UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell Gazze’de 10 çocuğun yetersiz beslenme ve susuzluktan hayatını kaybetmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kuzey Gazze'de iki yaşın altındaki her 6 çocuktan 1'i akut olarak yetersiz beslenmektedir”...
UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell Gazze’de 10 çocuğun yetersiz beslenme ve susuzluktan hayatını kaybetmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kuzey Gazze'de iki yaşın altındaki her 6 çocuktan 1'i akut olarak yetersiz beslenmektedir” dedi.

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, Gazze'deki 10 çocuğun yetersiz beslenme ve susuzluktan kaynaklanan ölümlerine ilişkin endişelerini dile getirdi. Russell, yaptığı açıklamada, Kuzey Gazze'de 2 yaşın altındaki her 6 çocuktan 1'inin akut olarak yetersiz beslendiğini belirtti. Bu durumun, çocukların hayatlarını tehdit edebileceğini ve kalıcı fiziksel ve bilişsel hasarlara yol açabileceğini vurguladı.

Russell, Gazze'den gelen korkunç haberlerin altını çizerek, en az 10 çocuğun yetersiz beslenme ve susuzluktan öldüğünü, daha fazlasının ise hayatlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Bu durumun önlenmesi ve çocukların sağlık hizmetlerine ve temel ihtiyaçlara erişiminin güvence altına alınması için acil bir insani ateşkesin şart olduğunu vurguladı.

Gazze'deki çocukların beslenme, su ve tıbbi bakıma erişiminin sağlanması için her dakikanın önemli olduğunu vurgulayan Russell, uluslararası toplumun insani yardımın engellenmemesi ve çocukların güvenliğinin sağlanması için bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Uydu analizleri ve BM belgelerine dayanarak yapılan incelemeler, 5 Şubat'ta İsrail güçlerinin bir gıda konvoyuna saldırdığını ve Filistinlilere ulaştırılması planlanan unun tahrip edildiğini ortaya koydu. Bu saldırı, Gazze'deki insani krizi derinleştiren ve çocukların sağlığını tehlikeye atan bir olay olarak kaydedildi.