Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki arızaya ilişkin Metro İstanbul'dan açıklama

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki arızaya ilişkin Metro İstanbul'dan açıklama
M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda dün saat 06.00 itibarıyla başlayan aksaklık devam ediyor. Metro İstanbul sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre; teknik arızanın tamir işlemi 2 gün daha devam edecek.

Metro İstanbul'un dün "teknik arıza" olarak açıkladığı ve gece saatlerinde "zorunlu bakım çalışması" şeklinde nitelendirdiği problem nedeniyle seferlerde aksamalar yaşanmaya devam ediyor. Bugün ise sorunun, "işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması"ndan kaynaklandığı belirtildi.

Altunizade istasyonunda aktarmalı olarak devam eden seferler, 15-20 dakika aralıklarla gerçekleştiriliyor. Ancak, sefer aralıklarının yer aldığı bilgilendirici tabelaların bugün kapatıldığı görüldü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resmi tatil olmasına rağmen, yaşanan aksaklık nedeniyle Üsküdar ve Altunizade istasyonlarında yolcu yoğunluğu meydana geldi.

Seferlerin gecikmeli olarak yapılması ise güvenlik görevlileri ile yolcular arasında zaman zaman tartışmalara yol açtı.

Öte yandan, Altunizade-Üsküdar istasyonları arasında her iki yönde İETT otobüsleriyle 15 dakika aralıklarla ücretsiz ring seferleri düzenlendi.

ekran-goruntusu-2024-04-23-163201.png