Van'da belediye binasına polis baskını: İçlerinde siyasetçi ve gazetecilerin de olduğu 127 kişi gözaltında
Gazete Pencere- Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'a verilen hapis cezasına karşı belediye önünde başlatılan nöbet eylemi 5'inci gününde devam ederken, polisler binayı saat 04.00 sıralarında baskın düzenledi.
Yüzlerce polis belediyenin bulunduğu bölgeyi ablukaya aldı. Nöbet eyleminde yer alanlar belediye binasını kapattı. Polisler, gaz bombaları kullandı, belediyenin kapı ve pencerelerini kırdı. İçlerinde siyasetçi ve gazetecilerin de olduğu 127 kişi gözaltına alındı.
Altı gazeteci gözaltına alındı
Baskın sırasında, haber takibi yapan JINNEWS muhabiri Rabia Önver, Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Bilal Babat ve Mehmet Güleş, gazeteciler Medine Mamedoğlu ile Behçet Bayhan gözaltına alındı. Gazeteciler polis şiddetine maruz kaldı.
Doğan Hatun'a ters kelepçe
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Doğan Hatun ters kelepçelenerek gözaltına alındı. Hatun daha sonra serbest bırakıldı.
Zeydan 'görevden alma' tebligatını imzalamadı
Polisler, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'a görevden uzaklaştırıldığına dair İçişleri Bakanlığı tebligatını imzalatmak istedi. Eşbaşkan Zeydan, kararı tanımadığını belirterek, tebligatı imzalamadı.
Kayyım ve ekibi göreve başladı
Kayyım Vali Ozan Balcı ve belirlediği belediye yönetimi ise baskının hemen ardından belediyeye geldi.
Kaynak:Mezopotamya Haber Ajansı