Varank, Arjantin'i ne çabuk unuttu

Varank, Arjantin'i ne çabuk unuttu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "saatlik kiralamasının 12 bin dolar" olduğunu iddia ettiği uçak ile seyahat gerçekleştirdiğini öne sürdü. Bakanın Twitter'dan paylaştığı...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "saatlik kiralamasının 12 bin dolar" olduğunu iddia ettiği uçak ile seyahat gerçekleştirdiğini öne sürdü. Bakanın Twitter'dan paylaştığı mesajlar, akıllara G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı için Arjantin'e özel uçakla gitmesini getirdi. Varank, bu seyahatinde Endonezya'nın İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı'nı da uçağın alarak İstanbul'a beraberinde getirmişti.

Bakan Varank, bugün sosyal medya hesabı Twitter'dan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik şu iddiasını dile getirdi:

Varank daha sonra bir mesaj daha paylaşarak şunları yazdı:

“Benim vergilerimle” diyerek cümleye başlayıp, tutarsızlığın daniskasını yapan müzmin muhalifler için bir kez daha yazayım: Kılıçdaroğlu’nun aldığı 74 bin liralık milletvekili maaşını, 49 bin liralık emekli maaşını, partisine yapılan 1 milyar 44 milyon liralık hazine yardımını da vergilerimle ben ödüyorum. Ne olacak şimdi?

VARANK'A YANIT GELDİ

Bir başka mesajında da "Azıcık onurun, azıcık haysiyetin varsa, Cumhurbaşkanlığı envanterinde olduğunu iddia ettiğin 16 tane uçağın isimlerini saysana?" diyen Varank'a yanıt Havayolu Çalışanları Sendikası (Hava-Sen) Başkan Yardımcısı Engin Aksüt’te geldi.

Aksüt, o uçakları şöyle saydı:

1.           TC-TRK 747-8 (Katar’dan gelen uçak)

2.           TC ANA A319-115

3.           TC-TUR A330-200

4.           TC-IST A319-133

5.           TC-ANK A318-112

6.           TC-DAP G550

7.           TC-LAA Cessna

8.           TC-KOP G550

9.           TC-TRY Bomb. 850

10.         TC-ATA G550

11.         TC-CBK G550

12.         TC-GAP G450

13.         TC-LAB Ceesna

14.         TC-OBA S92

15.         TC-HUD S92

16.         TC-HEY S92

ARJANTİN'E ÖZEL UÇAKLA SEYAHAT

Varank, AKP iktidarının "kamuda tasarruf tedbirleri"ni konuştuğu 2018 yılında Arjantin'de G20 toplantısına gitmişti. Bu toplantıya özel uçak ile giden Varank, tarifeli sefer ile toplantıya katılan Endonezya İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Rudiantara'yı uçağına davet etmiş, iki bakan beraber İstanbul'a dönmüştü. Bu yolculuk hükümete yakın yayın organlarında "Bakan Varank'tan jest" olarak duyurulmuştu.