Yargıda liyakat yerine sadakat

Yargıda liyakat yerine sadakat
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yargıda kadrolaşma ve akraba kayırmacılığı iddialarının araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi verdi.Özel “Hakimlik teminatı, saray rejiminin başındaki kişinin iki dudağı...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yargıda kadrolaşma ve akraba kayırmacılığı iddialarının araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi verdi.
Özel “Hakimlik teminatı, saray rejiminin başındaki kişinin iki dudağı arasına sıkışmıştır. Türkiye tarihinin en ağır yargı krizlerinden birinin içinden geçtiğimiz bu süreçte, yargının politize edilerek bir siyasi partinin güdümüne sokulma çabalarının merkezine, hakimlik ve savcılık mülakatları yerleştirilmiştir. Bu mülakatlarla, liyakatli ve başarılı gençlerimiz elenmekte, iktidar partisine yakın aile ve çevrelerin işaret ettiği isimler hakimlik ve savcılık görevlerine getirilmekte, liyakat ilkesi yerine sadakat ilkesi konulmaktadır” dedi.
BAŞARILILAR ELENİYOR
“Mayıs ayında gerçekleştirilen hakimlik ve savcılık atamalarında akraba ve yandaş kayırmacılığına yönelik çok sayıda örneğe rastlanmış, eski milletvekillerinin, yüksek yargı temsilcilerinin, üst düzey bürokratların yakınlarından oluşan atama listesi basına yansıyan haberlerle kamuoyunun gündemine gelmiştir” diyen Özel mülakatlarla, liyakatli ve başarılı gençlerin elendiğini, iktidar partisine yakın isimlerin görevlere getirilip, liyakat ilkesi yerine sadakat ilkesi konulduğunu dile getirdi.