Yargıtay, "Sivil öldürsek TBMM'den başlarız" sözlerini suç saymadı

Yargıtay, "Sivil öldürsek TBMM'den başlarız" sözlerini suç saymadı
Yargıtay 8. Ceza Dairesi, "Sivil öldürsek TBMM'den başlarız" sözleri için verilen hapis cezasını bozarak, beraat kararı verilmesine hükmetti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Akit TV sunucusu Ahmet Keser'in "Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız, Nişantaşı var, Etiler... De mi yani? TBMM var" sözlerine verilen 15 aylık hapis cezasının Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından bozulduğuna ve Keser'in beraatine hükmedildiğini aktardı.

Yazının ilgili bölümü şu şekilde:

Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz, içinde jet yakıtının da olduğu 54 ürünün İsrail’e satışının kısıtlanması üzerine Filistin’e destek mitinginden fotoğraf paylaşarak, “Jet yakıtı satmışlar” diye yazdı. Fotoğrafta Cumhurbaşkanı'nın damadı Selçuk Bayraktar ve kardeşi Haluk da vardı. Bayraktar'ın tepkisi ve ak-trollerin yürüttüğü kampanya ile Yavuz, cezaevine gönderildi.

Yavuz, paylaşımından ötürü yanıltıcı bilgiyi alenen yaymakla, 11 yıl önce editörü olduğu internet sitesinde yayınlanan “Alevilerin neden bir PKK’sı olmalıydı” başlıklı yazıdan ötürü örgüt propagandasından suçlanıyor.

Yavuz, yazıyı kendisinin yazmadığını kaydediyor. Yazının içeriğine katılmadığını vurgulamama gerek yok. Şiddeti öneren ve teşvik eden her görüşe karşıyım.

Gel gör ki... Burada hep aynı taktik uygulanıyor. Hedef seçilen muhalif somut eyleminden ötürü suçlanamayınca geçmişteki bir yazısı ya da paylaşımı bulunarak, içeri atılıyor.

Ancak 11 yıl önce yazılan bir yazı tutuklamaya dayanak olursa AK Partililer de FETÖ ve PKK’ya, Gülen ve Öcalan’a yaptıkları övgülerden sorumlu tutulur.

Bu arada hatırlar mısınız...

Altı yıl önce Suriye’nin kuzeyine yönelik ‘Zeytindalı Harekatı’ günlerinde Akit TV’nin sunucusu Ahmet Keser,

“Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız. Nişantaşı, Etiler... De mi yani? TBMM var” demişti. Bu sözler infial uyandırdığı halde Keser tutuklanmadı.

Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde halkı kin ve düşmanlığa tahrikten 15 ay hapis cezası verildi. Keser, Yargıtay’a başvurdu.

8. Ceza Dairesi, Keser’i haklı bularak, beraate karar verilmesi gerektiğine hükmetti. Kararda, “TV programında yaptığı konuşma sonrası bazı kesimler tarafından suç duyurusunda bulunulmuş olmasının kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin varlığını göstermeyeceği” ifade edildi.

Bu karar hukukun adama, döneme ve siyasi görüşe göre işlediğini gösteriyor.

(Yazının tamamı)