Yaşar Aydın: İç iktidar kavgası Erdoğan’ın evine kadar girdi

Yaşar Aydın: İç iktidar kavgası Erdoğan’ın evine kadar girdi
Gazeteci Yaşar Aydın, bugünkü yazısında iktidarın iç kavgasını ele aldı. Aydın, “1 Ocak’ta gördük ki iç iktidar kavgası Erdoğan’ın evine kadar girdi. Oğul, kızlar, damatlar hepsi bunun içerisinde” dedi.BirGün yazarı...

Gazeteci Yaşar Aydın, bugünkü yazısında iktidarın iç kavgasını ele aldı. Aydın, “1 Ocak’ta gördük ki iç iktidar kavgası Erdoğan’ın evine kadar girdi. Oğul, kızlar, damatlar hepsi bunun içerisinde” dedi.

BirGün yazarı Yaşar Aydın, “Hilafet gölgesinde iç iktidar kavgası” başlıklı yazısında  1 Ocak’ta TÜGVA öncülüğünde Galata Köprüsü’nde gerçekleşen Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşünde, iktidarın içi kavgasını ele aldı.

Yaşar Aydın yazısında şunlara yer verdi;

“Mayıs 2023’de Recep Tayyip Erdoğan son kez cumhurbaşkanı olarak yetki aldı. Artık bir daha başkan seçilemeyecek. Tabii yeni bir anayasa değişikliği ya da bir ayak oyunu ile erken seçim olmazsa. İki durum da Türkiye için büyük bir kriz anlamına gelecektir. Pamuk ipliğine bağlı ittifakı zor durumda bırakacağı gibi AKP’yi daha zayıf durumuna düşürecek sonuçlar üretme potansiyeli de taşıyor. Erdoğan yeniden seçilmek için oluşacak denklemde birden fazla aktörü ikna etmek ve aynı hatta buluşturmak zorunda.

Ülkenin içinde bulunduğu durum düşünülürse böyle bir gelişme zor bir ihtimal gibi görünüyor. Ama asla imkânsız değil. Her şeyi kendisinin oluşturduğunu düşünen Erdoğan’ı koltuğu bırakmaya ikna etmek hiç de kolay olmayacak.

Diğer alternatif, aileden birinin Erdoğan’ın görevini yine onun onayıyla üstlenmesi. Burada üç isim var. Bilal Erdoğan, Berat Albayrak ve son dönem yıldızı parlayan Selçuk Bayraktar. Bu üç isim de 1 Ocak günü Galata Köprüsü üzerinde fotoğraf verdi. Öyle bir fotoğraf ki ertesi gün yandaş medyaya baktığınızda neredeyse buluşmanın Gazze için değil de bu üç ismi göstermek için yapıldığını düşünürsünüz. Mitingde yan yana gelmeyen isimleri gazeteler bile bir arada vermekte zorlandı. Sabah gazetesinin birinci sayfasına Selçuk Bayraktar dâhil olmadı. Gazete yönetimi her nedense o ismi iç sayfada göstermeyi tercih etti. Özetle 1 Ocak’ta gördük ki iç iktidar kavgası Erdoğan’ın evine kadar girdi. Oğul, kızlar, damatlar hepsi bunun içerisinde. Çok yakında belediyeden medyaya kadar bunun izlerini daha net görmeye başlayacağız.

Rejim için bir diğer olasılık da parti-kabine içinden bir ekibi rejimin devamı için yetkilendirmek. Bunun için de öne çıkan isimler herkesin tahmin ettiği gibi Hakan Fidan ve İbrahim Kalın. Bu iki ismin uluslararası ve örgüt içinde kabul görme ihtimali olsa da asıl sorun halkın desteğini almakta görünüyor. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde bu durum tersine döner mi ya da Erdoğan bu duruma ne kadar izin verir?”

Yazanın tamamı için tıklayınız