Yavaş'tan Akşener'in 'korkaklar' açıklamasına yanıt: Bu bir genel başkanın hadi çık ortaya demesi ile yapılabilecek bir şey değil

Yavaş'tan Akşener'in 'korkaklar' açıklamasına yanıt: Bu bir genel başkanın hadi çık ortaya demesi ile yapılabilecek bir şey değil
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kastederek “çıkın millet sizi istiyor aday olun dedik ama korktular”  açıklamasına Mansur Yavaş’tan tepki geldi.

Ankara’da Tarihi Ulus Hali’nin Açılış Töreninde konuşan Yavaş, “Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun aday olacağına dair çok söylemi oldu. Keşke bunu son ana bırakmadan farklı bir karar alınsaydı, ille benim aday olmamı istiyorsa belki o şekilde önümü açabilirdi” ifadelerini kullandı.

Yavaş, Akşener’in ismini vermeden “Bu bir Genel Başkan’ın hadi çık ortaya demesi ile yapılabilecek bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Akşener 'korkaklar' demişti

Akşener Uşak’ta İl Teşkilat toplantısında yaptığı açıklamada İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığı için önerdiğini ancak belediye başkanlarının korktuğunu söylemişti.

Akşener ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için de “Son ana kadar haberim yoktu” ifadelerini kullanmıştı.