Yeni Akit Türkiye Yahudilerini hedef aldı

Yeni Akit Türkiye Yahudilerini hedef aldı
İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sonrası Türkiyeli Yahudiler kendilerine yönelik saldırı endişesi taşıyorİsrail’in sivil katliamlarının etkisi ve yapılan ölçüsüz haberler nefreti körüklüyor. Nefret diline...

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sonrası Türkiyeli Yahudiler kendilerine yönelik saldırı endişesi taşıyor

İsrail’in sivil katliamlarının etkisi ve yapılan ölçüsüz haberler nefreti körüklüyor. Nefret diline son örnek Yeni Akit Gazetesi’nin bugünkü manşeti. Gazete Türkiyeli Yahudileri hedef alan bir manşetle bugün okurları ile buluştu.

Nefret içeren başlıkları manşete taşımasıyla ünlü gazete “Siyonist Uşakları Vatandaşlıktan Atın” başlığı ile yayınlandı.

Yeni Akit haberde “Hamas’ın operasyonu sonrasında, dünyanın dört bir yanındaki çifte pasaport taşıyan vatandaşlarını işgal ordusuna katılarak Filistinlileri katletmeye çağıran İsrail’in emrine uyan Türk pasaportu taşıyan siyonistlerin, 5901 sayılı kanuna göre vatandaşlıktan atılması gerekiyor. Türk vatandaşı Yahudilerin İsrail’in doğal vatandaşı sayıldıkları için bu ülkeye gidip, askerlik yaptığını ve ardından ‘yedek asker’ olarak kaydedildiğini hatırlatan hukukçular, İsrail adına katliama katılanların suç işlediğini ve yargılanmalarının gerektiğini ifade ettiler” ifadeleri yer alıyor.

İsrail yasaları bunu mümkün kılmıyor

Türkiyeli Yahudileri hedef gösteren haber hem Türkiyeli Yahudileri hedef göstermesiyle antisemit söylem içerirken hem de yanıltıcı bilgiler içermesi sebebiyle gerçeği yansıtmıyor. Yeni Akit’in aktardığı şekilde Türkiye vatandaşı Yahudiler doğal olarak İsrail vatandaşı değiller. İsrail vatandaşlığı almak isteyen Yahudiler’in İsrail yasasına göre vatandaş olabilmesi için Türkiye vatandaşlığından vazgeçmesi gerekiyor.

Öte yandan İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Türkiye’ye seyahat etme uyarısını en yüksek seviye olan 4’e yükseltti. Dünya’nın her tarafında İsraillilere saldırı tehlikesinin arttığını söyleyen kurum Türkiye’de bulunan İsrail vatandaşlarını Türkiye’den ayrılmaları konusunda uyardı.