Yeni Şafak’ın sahip çıktığı generale Erdoğan ‘Bizim Mete’ diyormuş!
Türkiye Kupası çeyrek finalinde karşı karşıya gelen Konyaspor - Fenerbahçe maçında duyulan uçak sesi sonrası Tümgeneral Mete Kuş görevinden alındı. Yeni Şafak’ın sahip çıktığı generale Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bizim Mete” dediği gündeme geldi.
GAZETE PENCERE - Türkiye Kupası çeyrek finalinde, Konyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ilk yarısında canlı yayından uçak sesi duyuldu. Stadyumun üzerinden çok yakın şekilde bir uçağın geçtiği tahmin edilirken, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) bir atama dikkat çekti.
Konyaspor taraftar gruplarıyla birçok etkinlikte bir araya gelen Konya 3’üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mete Kuş, Konyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasından birkaç gün sonra görevinden alınarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahına çekildi.
Futbol şovu generali koltuğundan etti!
Stadyumda taraftarlar arasında açılan ve üzerinde jetlerin yer aldığı “Göklerin Kartallarından Çimlerin Kartallarına Başarılar” yazılı afişin görülmesiyle birlikte yaşananların Konyaspor taraftarı ile Konya 3’üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığında görevli yetkililer arasında koordineli şekilde gerçekleştirildiği ortaya çıktı.
YENİ ŞAFAK SAHİP ÇIKTI
Tümgeneral Mete Kuş’un görevden alınmasının ardından AK Parti’ye yakın Yeni Şafak Gazetesi “Türkiye’nin muhafızını görevden aldılar” haberiyle Mete Kuş’a sahip çıktı.
Yeni Şafak’ın haberinde “Uzun süredir FETÖ’nün hedefinde olan Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Mete Kuş, sosyal medyadaki asılsız iddiaların ardından görevden alındı. Konya’da yaklaşık 1 aydır gece görüşü eğitimi kapsamında devam eden uçuşlar, Konya-Fenerbahçe maçı için özel olarak yapılmış gibi lanse edilip, ardından da Kuş’un görevden alındığı servis edildi” ifadeleri yer aldı.
Yeni Şafak’ın haberinde Tümgeneral Mete Kuş’un 15 Temmuz’dan sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı havada koruma ekibinde yer aldığı belirtildi. Kuş, Erdoğan’ın bulunduğu uçağa yakın uçuşunda ortaya çıkan görüntüyle dikkat çekmişti. Yeni Şafak’a göre Erdoğan, bir uçuş sırasında gördüğü F-16 için “Bizim Mete” ifadesini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi