Yeniden Refah, AKP'nin yeni önerisini reddetti: Anlaşma sağlanmazsa İstanbul adayı hazır

Yeniden Refah, AKP'nin yeni önerisini reddetti: Anlaşma sağlanmazsa İstanbul adayı hazır
AKP ve Yeniden Refah Partisi arasında seçim iş birliği için uzun süredir devam eden görüşmelerde orta yol bulunamadı.İki parti arasında yeniden başlayan görüşmede AKP heyeti alternatif yeni öneriler getirirken Yeniden Refah...
AKP ve Yeniden Refah Partisi arasında seçim iş birliği için uzun süredir devam eden görüşmelerde orta yol bulunamadı.

İki parti arasında yeniden başlayan görüşmede AKP heyeti alternatif yeni öneriler getirirken Yeniden Refah Partisi geri adım atmadı. AK Parti heyetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından iş birliği arayışına hafta sonu nokta konulması bekleniyor.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre AKP heyeti aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in bulunduğu 10 şehirde iş birliği önerisi getirdi. Yeniden Refah Partisi ise sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de iş birliğine olumlu yaklaşırken bu destek karşılığında da bir büyükşehir belediyesi ile İstanbul başta olmak üzere bazı kentlerde Yeniden Refah’ın ilçe belediye başkan adaylarının desteklenmesi istendi.

Bu talepleri karşılamayan AK Parti görüşmelere ara verdi. Bu arada AK Parti 81 il adayının yanı sıra 3 büyükşehirdeki tüm ilçe belediye başkanı adaylarını da ilan etti. Kesintiye uğrayan görüşmeler Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul’la ilgili kararını açıklayacağı basın toplantısından bir gün önce, AK Parti’nin talebi ile yeniden başladı. Yeniden Refah Partisi de bu talep üzerine 2 Şubat’ta yapacağı açıklamayı pazartesi gününe (5 Şubat) erteledi.

Yeniden refah alternatif önerileri reddetti

Yeniden Refah Partisi’nde yapılan görüşmede, AK Parti heyeti yerel seçimlerde iş birliği için yeni bir müzakere zemini aradı.

Edinilen bilgiye göre adayları açıklanmayan illerden alternatif yeni öneriler getirildi. Ancak Yeniden Refah Partisi heyeti iş birliği için en başta ortaya koydukları şartlardan geri adım atmayacaklarını bir kez daha açıkladılar.

Pazar gününe kadar süre tanındı

AK Parti heyeti, Yeniden Refah Partisi’nin tutumunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile istişare edecek. Bu görüşmenin ardından AK Parti’nin tutumu en geç pazar günü Yeniden Refah Partisi’ne iletilecek.

Yeniden Refah Partisi de AK Parti’nin kararını aynı gün toplanacak Başkanlık Divanı’nda ele alacak ve son kararını verecek. Alınan karar da 5 Şubat Pazartesi günü Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan tarafından kamuoyuna açıklanacak.

Yeniden Refah Partisi yetkilileri partilerinin ülke genelinde yüzde 5, İstanbul’da ise yüzde 7 oy potansiyeli taşıdığına dikkat çekerek, “Biz marjinal bir parti değiliz. Yükselen, yıldızı parlayan bir partiyiz. Prensiplerimizden, taleplerimizden geri adım yok” diyor.

Anlaşma sağlanmazsa İstanbul adayı hazır

Hafta sonu yapılacak görüşmelerde bir değişiklik olmazsa Yeniden Refah Partisi İstanbul başta olmak üzere 3 büyük kentte adayını açıklayacak. Parti yetkilileri isim vermiyor ama İstanbul adayının hazır olduğunu belirterek, “Sürpriz bir isim, dengeleri değiştirecek bir aday olacak” diyor