Yeniden Refah, 'İBB'den para alındığı' iddialarına yanıt verdi: 'Tiksinti verici...'

Yeniden Refah, 'İBB'den para alındığı' iddialarına yanıt verdi: 'Tiksinti verici...'
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden para aldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada “Tiksinti verici bu gibi iddialar karşısında yasal haklarımızı...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden para aldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada “Tiksinti verici bu gibi iddialar karşısında yasal haklarımızı kullanacağımızı yargı yoluna gideceğimizi ifade ve beyan ediyoruz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündem ve yerel seçimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantının başında Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden yurttaşları anarak sözlerine başlayan Kılıç, “Taze ve yanan yürekler bir yıl önce olduğu gibi bugün de yangın yer. Hayatını kaybeden 53 bin 537 vatandaşımıza bir kere daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına bir kere daha başsağlığı, sabır ve metanet temenni ediyoruz” dedi.

“Kamu kurum ve kuruluşlarımızdan beklentimiz, 11 ilimizde hayatın normale döndürülmesi yönünde gayretli adımların ivedilikle hızlandırılmasıdır”

"İvedilikle hızlandırılmalı"

Yıkılan, kapanan ve çalışmaz hale gelen iş yerlerinin henüz eski haline döndürülmediğini dile getiren Kılıç, gidenler geri gelmedikçe sokakların canlanmayacağını belirtti.

Kamu kurum ve kuruluşlarından beklentilerinin, devletin bütün imkanlarının seferber edilerek, yıkıma uğrayan 11 ildeki yaşamı normale döndürmek için atılan adımların hızlandırılması olduğunu kaydeden Kılıç, “Büyük yıkımlarla etkilenen 11 ilimizde hayatın; sosyal hayat, olarak ticari hayat olarak ve zirai hayat olarak da normale döndürülmesi yönünde gayretli adımların ivedilikle hızlandırılmasıdır. Ne vakit deprem ve yıkılan illerimizde hayat normale dönecek, o zaman belki yaraların sarılmasına ilişkin bir miktar daha mesafe kat edilmiş olacaktır” ifadelerini kullandı.

İBB'den para alındığı iddiaları

Bir gazetecinin, Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden para aldığı iddiasını sorması üzerine, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, “Karşılığında para Yeni Refah Partisi’nin Ankara veya İstanbul’da herhangi birinden bir maddi menfaat karşılığı destek ilişkisine girebileceğini düşünmek bile abes ve iştigaldir.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri sürecinde kurulmuş olan iyi ilişkiler ve dostluk ilişkileri var. Gönülden görüle kurulan köprüler var. Hiç kimsenin bu köprüleri yıkmaya hakkı yoktur. Siyaset bir günlük bir iştigal değildir. Siyaset 24 saatlik bir işte değildir.

"Yargı yoluna gideceğiz"

Siyaset uzun soluklu bir yarış, uzun soluklu bir mücadeledir. Bugün bu iddia ve iftiralarıyla gündeme gelenler, yarın insanlarımızın yüzüne bakabilme yetisini yitirirler. Tiksinti verici bu gibi iddialar karşısında yasal haklarımızı kullanacağımızı yargı yoluna gideceğimizi ifade ve beyan ediyoruz. Her kim bu tür konularla ilgili iddiası var ise belgelendirmeli ve ilgili mercilere intikal ettirmelidir. Aksi takdirde basit iftiralar, dedikodular ve söylentilerden ibaret kalacaktır. Bunu hak etmiyoruz” ifadelerini kullan