Yüzlerce sandıkta "kaydırma" iddiaları!

Yüzlerce sandıkta "kaydırma" iddiaları!
Yeşil Sol Parti (YSP), 14 Mayıs seçiminde yüzlerce sandıkta oylarının başka partilere yazıldığını açıkladı. Sosyal medyada yüzlerce hesap kaydırma yapıldığına dair mesajlar paylaştı.YSP'den yapılan açıklamada şu ifadelere...

Yeşil Sol Parti (YSP), 14 Mayıs seçiminde yüzlerce sandıkta oylarının başka partilere yazıldığını açıkladı. Sosyal medyada yüzlerce hesap kaydırma yapıldığına dair mesajlar paylaştı.

YSP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yüzlerce sandıkta oylarımız YSK eliyle başka partilere yazılmıştır. Arkadaşlarımız usulsüzlük tespit ettiğimiz tüm sandıklara itiraz etmiştir. Seçimin güvenli geçtiğiyle övünen YSK bu sahtekarlığı derhal düzeltmelidir!"

TİP'TEN DE AÇIKLAMA

Emek ve Özgürlük İttifakı'nda yer alan Türkiye İşçi Partisi de itirazlarla ilgili olarak, "Türkiye’nin dört bir yanında hukukçularımız tarafından YSK’ya sandıklardaki usulsüzlüklere ilişkin ıslak imzalı tutanaklarla itirazlarda bulunulmaktadır. Sandıkta kazandığımızı sistemde yedirmeyeceğiz, mutlaka Türkiye kazanacak. #oylaryenidensayılsın" açıklamasını yaptı. 

GAZETECİ ALİCAN ULUDAĞ, SORUNUN CHP'DEN KAYNAKLANDIĞINI SÖYLEDİ

Gazeteci Alican Uludağ, muhalefete giden oyların YSK eliyle iktidara yazıldığı iddiasını araştırdı. Uludağ, sosyal medyada yayımladığı detaylı açıklamada özetle şunu ifade etti:

Seçim günü CHP adına görevli olan bazı görevlilerin, CHP’nin sistemine sandık sonuç tutanaklarındaki verileri girerken hatalı yazması. Yani, ekran görüntüsü olarak paylaşılan bu hatalı veriler YSK’dan değil CHP’nin illerdeki görevlilerinden sisteme alındı. Bu hatalı girişte kasıt var mı, bu sorgulanmalı. CHP'nin görevlileri gerçekten ne kadar CHP'liydi?

Gün boyu sosyal medyada, muhalefette olan partilerin oylarının iktidarda olan partilere yazıldığına dair onlarca mesaj paylaşıldı. O mesajlardan bazıları şöyle: