Yıldıray Sapan'dan FETÖ'yle suçladığı Kılıçdaroğlu yönetimine övgüler: Eski düşman dost mu oluyor?
CHP’deki butlan süreci eski hesapları kapattı. Bir dönem Kılıçdaroğlu’nu ve CHP yönetimini ağır sözlerle eleştiren ve 2016'da ihraç edilen eski Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, bugün Kılıçdaroğlu’nun yanında saf tuttu.
GAZETE PENCERE - Butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı koltuğuna tekrar oturan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün daha önce duyurduğu TBMM Grup Toplantısı’nı gerçekleştiremezken, toplantıyı CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptı. Kılıçdaroğlu ise CHP Genel Merkezi’nde kendisine destek vermek için gelen partililere seslendi. O isimlerden biri de geçmişte hem Kılıçdaroğlu’nu hem de CHP yönetimini sert sözlerle hedef alan eski Antalya CHP Milletvekili Yıldıray Sapan oldu.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından A Haber’e değerlendirmelerde bulunan Sapan, “Burada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliği öne çıkmış oldu. Doğrusu o vakur duruş için ben buradan teşekkür ediyorum” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:
“Birtakım marjinal kitlelerin dolduruşuna gelerek partiyi böyle ortadan ikiye ayırmanın bir manası olmayacağını, bu sürecin başka süreçlere evrilebileceğini, ceza alabileceklerini, soruşturma açılabileceklerini bilmeleri lazım. Buradan masum ama yönlendirilmiş kitlenin peşine takılan gerçek CHP'lilere sesleniyorum; lütfen büyük resmi görün, size yaptırılmak isteneni anlayın ve bundan vazgeçin. Şu anda hukuki olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Bir önceki kurultay iptal edilmiştir ve şu anda da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu görevinin başındadır"
KILIÇDAROĞLU DÖNEMİNDE PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ
Ancak Sapan’ın CHP ve Kılıçdaroğlu ile geçmişte yaşadığı gerilimler dikkat çekiyor. Sapan, 2016 yılında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a yönelik sosyal medya paylaşımları nedeniyle CHP’den ihraç edilmişti. İhraç kararı alınırken partinin genel başkanlığı görevinde yine Kemal Kılıçdaroğlu bulunuyordu.
UYSAL'LA KAVGALARI KONGREYE TAŞINMIŞTI
Sapan ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal arasındaki en dikkat çekici olaylardan biri 2015 yılında yapılan CHP Antalya İl Kongresi'nde yaşandı. Dört adayın yarıştığı kongrede, oylama öncesi Sapan'ın kendisini hedef alan sözlerine yanıt veren Uysal'a yönelik tepkiler kısa süreli arbedeye dönüştü. Partililer arasında çıkan kavga nedeniyle Uysal salondan arka kapıdan çıkarılırken, kongre CHP içindeki bölünmenin sembol olaylarından biri olarak kayıtlara geçti. Sapan ile Uysal arasındaki siyasi gerilim sonraki yıllarda da devam etti.
‘BU CHP’YE OY VEREN FETÖ’YE OY VERİR’ DEMİŞTİ
Sapan, 2019 yerel seçimlerinde DSP’den Muratpaşa Belediye Başkan adayı olduğunda ise CHP yönetimine yönelik çok daha ağır suçlamalarda bulunmuştu. Muratpaşa Belediyesi önünde yaptığı açıklamada CHP’nin çizgisinden saptırıldığını öne süren Sapan, partiye “FETÖ’den adamlar geldiğini” iddia etmişti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı da hedef alan Sapan, “Bu CHP'ye oy verirseniz FETÖ’ye oy vermiş olursunuz. Bu kadar net” ifadelerini kullanmıştı. "Kim yönetiyor bu CHP'yi, hangi güçler yönetiyor, Pensilvanya'dan mı yönetiliyor CHP?" diyerek Kılıçdaroğlu yönetimini de hedef almıştı.
'BAYKAL'A KURULAN KASET KUMPASINA SESSİZ KALDINIZ'
Yıldıray Sapan’ın geçmişteki eleştirilerinin hedefinde yalnızca CHP yönetimi değil, Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. Bir açıklamasında Deniz Baykal’a yönelik kaset kumpasına ilişkin Kılıçdaroğlu’nun sessiz kaldığını savunan Sapan, “Kılıçdaroğlu o dönemden bugüne kadar Deniz Baykal’a kurulan komplo hakkında tek bir kelime etmedi” demişti. Sapan ayrıca, “Cumhuriyeti kuran partinin adını değiştirdi. Yeni CHP. Neden çıktı bu yeni CHP? Omurgasıyla da oynamaya başladı” sözleriyle Kılıçdaroğlu yönetimini eleştirmişti.
ESKİ DÜŞMAN, DOST OLACAK MI?
CHP’deki “mutlak butlan” süreci, geçmişte birbirlerine ağır suçlamalar yönelten isimleri aynı safta buluşturmuş görünüyor. Geçmişte Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin çizgisini değiştirmekle suçlayan, Ümit Uysal’a ise “FETÖ” suçlaması yönelten Sapan, bugün Kılıçdaroğlu’nun en güçlü savunucularından biri olarak öne çıkıyor.
Dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise Sapan’ın yıllarca hedef aldığı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da butlan sürecinde Kılıçdaroğlu’nun yanında konumlanan isimlerden biri olması. Böylece CHP’de geçmişin sert kavga ve suçlamalarının yerini, yeni siyasi saflaşmalar almış oldu.
Kaynak:Haber Merkezi