YSK Başkanı açıkladı: Hatay ve Ordu başvuruları bugün görüşülecek

YSK Başkanı açıkladı: Hatay ve Ordu başvuruları bugün görüşülecek
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, CHP ve İYİ Parti'nin Hatay ve Ordu'daki yerel seçim sonuçlarına ilişkin itirazlarını bugün görüşeceklerini duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, CHP ve İYİ Parti'nin Hatay ve Ordu'daki yerel seçimlere ilişkin itirazlarının bugün kurul toplantısında görüşüleceğini bildirdi.

Yener, YSK'ye girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP'nin Hatay, İYİ Parti'nin ise Ordu seçimleri için "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle yaptığı itiraz başvurularının kurulda görüşülüp görüşülmeyeceğine ilişkin soruya Yener, "Bugün büyük ihtimalle görüşürüz." yanıtını verdi.

Ne olmuştu?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AKP'nin adayı Hilmi Güler yüzde 40.06 oy alırken, İYİ Parti adayı Enver Yılmaz yüzde 36.52 ile ikinci olmuştu.

Hatay'da ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş, yerel seçim sonuçları için ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle YSK’ye 2 kez itirazda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan yardımcıları ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş’ın bulunduğu heyet, Yüksek Seçim Kurulu’na “Tam kanunsuzluk” gerekçesiyle itiraz dilekçesi verdi.

YSK önünde açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “2019 İstanbul seçimleri iptal edildiyse bizim başvurumuzla da Hatay seçimleri 8 kez iptal edilmeli” dedi.

Hatay'da yerel seçimlerde AKP'li Mehmet Öntürk yüzde 44.48 oy alarak seçimi, yüzde 44.05 oy alan CHP’li Lütfü Savaş’ın önünde tamamlamıştı.