Zafer Partili Karacasu tepki gelen esnaf ziyareti videosundaki esnaf sahibi Siirtli çıktı

Zafer Partili Karacasu tepki gelen esnaf ziyareti videosundaki esnaf sahibi Siirtli çıktı
Zafer Partisi Fatih Belediye Başkan adayı Hande Karacasu’nun Fatih Malta Çarşısı’ndaki dükkanına sinirli hareketlerle girdiği, videoya gelen yoğun tepkiler üzerine de “Suriyeli olduğu ve bunu sakladığı için böyle davrandığını”...
Zafer Partisi Fatih Belediye Başkan adayı Hande Karacasu’nun Fatih Malta Çarşısı’ndaki dükkanına sinirli hareketlerle girdiği, videoya gelen yoğun tepkiler üzerine de “Suriyeli olduğu ve bunu sakladığı için böyle davrandığını” söylediği esnaf Siirt Pervarili çıktı.

Mülteci karşıtı “İstila” belgeseliyle dikkat çeken ve yerel seçimlerde Zafer Partisi’nden Fatih Belediye Başkanı adayı olan Hande Karacasu’nun Fatih Malta Çarşısı’nda bir esnaf ziyaretindeki tuhaf tavırları tepki almıştı.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Karacasu, tavırlarını “sosyal deney” diyerek açıkladı, dükkat sahibinin Suriyeli olduğunu ama bunu sakladığını iddia etti:

"Dükkan sahibi, vatandaş olmuş, çok iyi Türkçe konuşan bir Suriyeliydi. Beden dilimle aşırı dik durmamın sebebi Suriyeli olduğunu biliyor olmamdı."

Zaferli adayın Suriyeli olduğunu iddia ettiği esnaf Havzullah Solmaz’ın Siirtli ve eski bir devlet memuru olduğu ortaya çıktı.

"Irkçı nefretin karşısındayız"

Bilgiyi, Karacasu’nun paylaşımının ardından dükkan sahibi Havzullah Solmaz’ı ziyaret eden HÜDA PAR Fatih Belediye Başkan adayı AV. Hasan Ece açıkladı:

“İşyerinin sahibi Havzullah Solmaz abimiz Siirt Pervarili. Devlet memurluğu yapmış. Birçok şubesi var. Şubeleri çocukları işletiyor. HÜDA PAR Fatih İlçe Teşkilatı olarak desteklerimizi ilettik. Irkçı nefretin karşısındayız.””