İmar barışını savunuyordu: Büyük depremin beklendiği İstanbul'da AKP'nin adayı Murat Kurum oldu

İmar barışını savunuyordu: Büyük depremin beklendiği İstanbul'da AKP'nin adayı Murat Kurum oldu
Kaçak ve usule uygun inşa edilmeyen yapılara imar affı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi verilmesinden övünerek bahseden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AKP'nin İBB aday oldu.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 6 Haziran...
Kaçak ve usule uygun inşa edilmeyen yapılara imar affı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi verilmesinden övünerek bahseden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AKP'nin İBB aday oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 6 Haziran 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile 6 milyon konut 'İmar Affı' kapsamında yapı kayıt belgesi almıştı.

İmar affı yürütücülerindendi

10 Temmuz 2018'de Mehmet Özhaseki'den görevi devralan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar affının yürütücülerindendi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerinde 10 ilde ciddi yıkımlar olmuştu.

Yıkımların ardından aklan ilk gelen "İmar Affı" olmuştu.

Murat Kurum, CHP'li Mahmut Tanal'ın soru önergesine verdiği yanıtta, son imar affından 5 milyon 849 bin konut ve 1 milyon 237 bin ticari olmak üzere 7 milyon 86 bin adet bağımsız bölümün yararlandığını açıklamıştı.

Depremden olumsuz olarak etkilenen Malatya'da, 22.329 adet Yapı Kayıt Belgesi düzenlendiği bilgisi verilmişti.

İstanbul'da aday

2019 tarihinde, milyonlarca kaçak yapıya verilen Yapı Kayıt Belgesi'ni öven ve NASA'nın "Ayakkabıyla bile girilmemeli" dediği Salda Gölü'ne iş makinelerinin girmesine öncülük eden Murat Kurum, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı oldu.

Büyük deprem bekleniyor

Kuzey Anadolu Fay hattının yakınında bulunan İstanbul'da, yurtiçi ve yurtdışındaki uzmanların uyarılarına göre büyük bir deprem bekleniyor.

Tahminlere göre olası bir Marmara depreminde İstanbul'da 750 bin binanın risk altında olduğu söyleniyor.

Kaynak: Gerçek Gündem