İstanbul'da sel: 1808 ihbar alındı, 2 kişi hayatını kaybetti!

İstanbul'da sel: 1808 ihbar alındı, 2 kişi hayatını kaybetti!
İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor. Bazı bölgelerde metrekare başına 150 kilogram yağış düşerken birçok ev ve iş yerini su bastı. M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattı'nda 4 istasyon kapatıldı. Başakşehir ve Küçükçekmece'de...

İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor. Bazı bölgelerde metrekare başına 150 kilogram yağış düşerken birçok ev ve iş yerini su bastı. M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattı'nda 4 istasyon kapatıldı. Başakşehir ve Küçükçekmece'de olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yaptığı sağanak yağış uyarısının ardından özellikle İstanbul'un kuzey kesimlerinde sağanak yağmur etkili oldu.

İstanbul Valisi Davut Gül, Motokurye ve ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını yönünde uyarıda bulundu.

Arnavutköy ve Başakşehir'de yollar dereye dönerken birçok ev ve iş yerini su bastı. Bazı vatandaşlar rögar kapaklarını açmaya çalıştı. Evini su basan vatandaş kovayla suyu boşaltmaya çalışırken yağmura kapılan motosikleti vatandaşlar zor kurtardı. Arnavutköy'de bir otoparkı da su bastı.

M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattı'nda Kayaşehir Merkez istasyonu, Turgut Özal, Siteler ve Şehir Hastanesi istasyonları yoğun yağış nedeniyle kapatıldı.

Yağış nedeniyle Arnavutköy ve Başakşehir bölgesindeki yollarda araçlar mahsur kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken bazı vatandaşlar araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni su bastı.

TIKLAYIN | Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi sel sularına teslim oldu!

Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde yağış nedeniyle içeridekilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Gazeteci İsmail Arı, kütüphaneyi Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kuzeni Sedat Varank'ın inşa ettiğin iddia etti:

"Burayı kim inşa etti biliyor musunuz? Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kuzeni Sedat Varank. Devletin birçok arazisini ve inşaat işini yaptırdıkları şanslı amcaoğlu Sedat Varank!"

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor" açıklamasını yaptı.

İmamoğlu saat 22.40'da son gelişmeleri paylaştı:

"Sahada 2137 personel, 1161 araç ve iş makinemiz var. İhbarlar değerlendirilip müdahale ediliyor. Anlık yağış yoğunluğu esnasında bir kısım ana artellerde ve köprü geçişlerinde göllenmeler olsa da hızlı şekilde tahliye gerçekleşti. Kapalı yol ya da altgeçit yoktur.

1808 ihbar gerçekleşti şu ana kadar. Bazı önemli noktalarda su baskını yaşandı. En önemlilerinden bir tanesi Kayaşehir istasyonu. Burada göllenme ve sel sularının akışı gerçekleşti ancak etkili yağmur görüntüsü olduğu itibariyle metro durağı iptal edildi ve geçişler sağlandı. Kayaşehir İstasyonu kapalıdır, müdahaleler devam ediyor.

Başakşehir Millet Kütüphanesi'ndeki su baskını da itfaiye ekipleri hızla ulaştı, mahsur kalan 10 vatandaş çıkarıldı.

Çam Sakura Hastanesi'ndeki bir miktar su baskınına ekipler müdahale ediyor.

Bazı noktalarda yağış 150 kg'yi buldu. Büyük oranda havzalar bölümüne düştü. Başta Sazlıdere, Alibey Barajı. Özellikle Terkos bölgesi. Beklenmedik ve anlık yağışın barajlara pozitif etkisi var.

Yarın öğlene kadar çok parçalı yağış geçişleri beklenmektedir ama bu şiddette olması düşünülmüyor

Henüz can kaybı ihbarı almadı."

1 kişi sulara kapılarak hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği, Başakşehir’de sel sularına kapılan bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"Akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış Arnavutköy ve Başakşehir’de an itibariyle etkisini kaybetti. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde sağlık hizmeti verilmeye devam ediyor.

Başakşehir’de sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybetti. Şahsın cesedine ulaşıldı. Ekiplerimizin, su baskını yaşanan bölgelere müdahaleleri aralıksız devam ediyor.

Yağışların sabah saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor."

Hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi

İstanbul Valiliği: "Sağanak yağış sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı Başakşehir ve Küçükçekmece'de olmak üzere 2'ye yükselmiştir."

Vali Gül'den açıklama

İstanbul Valisi Davut Gül: "Su baskını dolayısıyla evleri kullanılmayacak durumda olanlarla su basma riski olan hemşehrilerimiz 112’yi aradıkları takdirde kamu tesislerinde misafir edilecektir."

Fahrettin Koca: Su taşkını olayından 5 kişi etkilendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, selde son durumu paylaştı:

"İstanbul’da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Su taşkını olayından 5 kişi etkilenmiş ve ambulanslarımızla hastanelere nakledilmişlerdir. Her birine acil şifalar diliyorum. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hasta kabulünü sürdürmekte, Başakşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine ayaktan hasta kabul edilmektedir. Olayla ilgili olarak 52 ambulans ve 5 UMKE timi görevlendirmesi yapılmıştır. İstanbul’umuza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Gelişmelere karşı görev başındayız."

İçişleri Bakanı Yerlikaya İstanbul'da

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sel nedeniyle İstanbul geldi. Arnavutköy’deki kriz merkezine gidiyor.