Beyoğlu’nda eylül perdesi ücretsiz açılıyor: Ödüllü filmler sinemaseverlerle buluşacak
İBB Beyoğlu Sineması’nın eylül programında “Gündüz Apollon Gece Athena”, “Sarı Zarflar” ve “Kurtuluş” gibi yapımlar yer alacak. SinemAda Seçkisi ve Çocuk Matinesi kapsamında ay boyunca ücretsiz gösterimler yapılacak.
GAZETE PENCERE- İstiklal Caddesi’nin simge kültür mekânlarından İBB Beyoğlu Sineması, eylül ayında ödüllü yapımlardan kısa filmlere, çocuk filmlerinden son dönem Türk sinemasının dikkat çeken örneklerine uzanan geniş bir programla izleyici karşısına çıkacak. İBB Kültür tarafından hazırlanan gösterimlerin tamamı ücretsiz olacak.
Eylül programının önemli bölümlerinden birini 6. SinemAda Seçkisi oluşturacak. Seyfettin Tokmak’ın “Tavşan İmparatorluğu”, Özkan Çelik’in “Perde”, Emre Sert ve Gözde Yetişkin’in “Sahibinden Rahmet”, Özcan Alper’in “Erken Kış”, Emine Yıldırım’ın “Gündüz Apollon Gece Athena”, Pelin Esmer’in “O Da Bir Şey Mi” ve Caner Kaya’nın “Yaşamaya Mecbursun” filmleri seyirciyle buluşacak.

EMİN ALPER VE İLKER ÇATAK DA PROGRAMDA
SinemAda Seçkisi dışında da dikkat çeken yapımlar perdeye gelecek. Ziya Demirel’in “En Güzel Cenaze Şarkıları” 19 Eylül’de, İlker Çatak’ın “Sarı Zarflar”ı 25 Eylül’de, Emin Alper’in “Kurtuluş”u 26 Eylül’de, Şeyhmus Altun’un “Aldığımız Nefes” filmi ise 27 Eylül’de gösterilecek.
Programda kısa filmlere de özel bir alan ayrıldı. Sandra Peso’nun “Bimba”, Beril Tan’ın “Alis”, Çağla Gillis’in “E Blok, Daire 5”, Deniz Koloş’un “Ölüm Bizi Ayırana Dek” ve Dalya Keleş’in “Yerçekimi” adlı yapımları 12 Eylül’de gerçekleştirilecek Kısa Film Seçkisi’nde izlenebilecek.

MİYAZAKİ’DEN KRAL ŞAKİR’E ÇOCUK MATİNESİ
Çocuk Matinesi de eylül boyunca pazar günleri devam edecek. “Marakuda Taş Devri Efsanesi” 6 Eylül’de, “Maşa ile Koca Ayıcıklar” 13 Eylül’de gösterilecek.
Hayao Miyazaki’nin sevilen animasyonu “Yürüyen Şato” 20 Eylül’de, “Kral Şakir: Korsanlar Diyarı” ise 27 Eylül’de saat 13.00’te minik sinemaseverlerle buluşacak.

HAFTANIN 6 GÜNÜ AÇIK
İBB Beyoğlu Sineması haftanın altı günü açık olacak. Eylül ayındaki gösterimler ve ücretsiz biletlere ilişkin ayrıntılar sinemanın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.
PROGRAM:
4 Eylül Cuma 19.00 6. SinemAda Seçkisi: “Tavşan İmparatorluğu” / Yönetmen: Seyfettin Tokmak
5 Eylül Cumartesi 16.00 6. SinemAda Seçkisi: “Perde” / Yönetmen: Özkan Çelik
6 Eylül Pazar 13.00 Çocuk Matinesi: “Marakuda Taş Devri Efsanesi” (6+) / Yönetmen: Viktor Glukhushin
6 Eylül Pazar 19.00 6. SinemAda Seçkisi: “Sahibinden Rahmet” / Yönetmen: Emre Sert ve Gözde Yetişkin
12 Eylül Cumartesi 16.00 6. SinemAda Seçkisi – Kısa Film Seçkisi
“Bimba” / Yönetmen: Sandra Peso
“Alis” / Yönetmen: Beril Tan
“E Blok, Daire 5” / Yönetmen: Çağla Gillis
“Ölüm Bizi Ayırana Dek” / Yönetmen: Deniz Koloş
“Yerçekimi” / Yönetmen: Dalya Keleş
12 Eylül Cumartesi 19.00 6. SinemAda Seçkisi: “Erken Kış” / Yönetmen: Özcan Alper
13 Eylül Pazar 13.00 Çocuk Matinesi: “Maşa ile Koca Ayıcıklar” (8+) / Yönetmen: Antonina Ruzhe
13 Eylül Pazar 16.00 6. SinemAda Seçkisi: “Gündüz Apollon Gece Athena” / Yönetmen: Emine Yıldırım
18 Eylül Cuma 19.00 6. SinemAda Seçkisi: “O Da Bir Şey Mi” / Yönetmen: Pelin Esmer
19 Eylül Cumartesi 16.00 “En Güzel Cenaze Şarkıları” / Yönetmen: Ziya Demirel
20 Eylül Pazar 13.00 Çocuk Matinesi: “Yürüyen Şato” (6+) / Yönetmen: Hayao Miyazaki
20 Eylül Pazar 16.00 6. SinemAda Seçkisi: “Yaşamaya Mecbursun” / Yönetmen: Caner Kaya
25 Eylül Cuma 19.00 “Sarı Zarflar” / Yönetmen: İlker Çatak
26 Eylül Cumartesi 16.00 “Kurtuluş” / Yönetmen: Emin Alper
27 Eylül Pazar 13.00 Çocuk Matinesi: “Kral Şakir: Korsanlar Diyarı” (8+) / Yönetmen: Haluk Can Dizdaroğlu, Berk Tokay
27 Eylül Pazar 16.00 “Aldığımız Nefes” / Yönetmen: Şeyhmus Altun
Kaynak:Haber Merkezi