Çanakkale Bienali’nde “Metcezir” başladı
10. Çanakkale Bienali, “Metcezir // Ebb & Flow” temasıyla Troya Müzesi’nde açıldı. 15 mekâna yayılan bienalde su, toprak, kıyı ekolojileri, seramik üretimi ve kültürel hafıza çağdaş sanat üzerinden ele alınıyor.
GAZETE PENCERE- 10. Çanakkale Bienali, “Metcezir // Ebb & Flow” temasıyla 10 Ekim’de Troya Müzesi’nde açıldı. Çanakkale Bienali İnisiyatifi’nin kuruluşunun 20. yılına denk gelen bienal, kent merkezinden Troya, Yukarı Tartışık, Adatepe ve Küçükkuyu’ya uzanan 15 farklı mekânda sanatseverlerle buluşuyor.

SU, TOPRAK VE HAFIZA BİR ARADA
Bienal, su ve toprağın ilişkisini Çanakkale’nin kıyı ekolojileri, seramik üretimi ve kültürel hafızası üzerinden ele alıyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen “Özel Odak: Seramik” bölümü ise Troya Müzesi’nde arkeolojik miras ile çağdaş seramik üretimini bir araya getiriyor.

15 MEKÂNA YAYILAN SANAT BULUŞMASI
Troya Müzesi’nin yanı sıra Mavi Ev, Korfmann Kütüphanesi, MAHAL, StudioMAHAL, DemirHAN ve Balıkhane gibi farklı mekânlar bienale ev sahipliği yapıyor. Program, kent merkezinin yanı sıra Yukarı Tartışık, Adatepe ve Küçükkuyu’daki farklı noktalara da uzanıyor.
Bienal kapsamında sergilerin yanı sıra söyleşi, panel, çocuk ve yetişkin atölyeleri, konser ve film gösterimleri de düzenlenecek.

SERGİLER 20 KASIM’A KADAR DEVAM EDİYOR
10. Çanakkale Bienali’nin ana sergileri 20 Kasım 2026’ya kadar, etkinlik programı ise 27 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek. Mekânların ziyaret günleri ve güncel program bienalin internet sitesinden takip edilebilecek.
Kaynak:Haber Merkezi