Bunlar daha iyi günlerimiz!

Bunlar daha iyi günlerimiz!
TÜRKİYE’de otomotiv sektörü tarihinin en belirsiz günlerini yaşıyor. Bu belirsizliğin de öyle kolay kolay bitmeyeceği ortada. Bir taraftan tüm dünyada etkisi artan çip krizine ve tedarik problemlerine bağlı olarak araç bulunurluğu...

TÜRKİYE’de otomotiv sektörü tarihinin en belirsiz günlerini yaşıyor. Bu belirsizliğin de öyle kolay kolay bitmeyeceği ortada. Bir taraftan tüm dünyada etkisi artan çip krizine ve tedarik problemlerine bağlı olarak araç bulunurluğu sıkıntısı yaşarken diğer taraftan da Türkiye’de kurlarda durmayan artış ve ilkel vergi sistemi yüzünden fiyatlandırmanın içinden çıkamıyor.

HER HAFTA ZAM GELİYOR
Düşünün ÖTV’de matrah güncellemesinin yapıldığı 13 Ağustos’tan bugüne baktığımızda kurdaki artışın yüzde 25’i aştığını, yüzde 17’lik indirim sağlayan güncellemenin çoktan ortadan kalktığını net olarak görebilirsiniz. O dönem yüzde 50’lik ÖTV dilimine inen tüm modeller yeniden yüzde 80’lik dilime çıkmasının yanında fiyatı 12 Ağustos’un bile çok üstüne yükseldi. Bugün çok net artık Türkiye’de otomobil fiyatlarının kurlar ve vergilerle uçuşa geçtiğini, bırakın her ayı her hafta zam geldiğini net olarak görüyoruz. Yani artık otomobilden, oluşan ve oluşacak yüksek fiyatlardan yana hiç şansımızın olmayacağı ortada. Tabi bu noktada, ‘Bunlar daha iyi günlerimiz” demek de durumundayız.

ARALMADA AVRUPA 2’NCİSİ
Tabi bu durum pazarın seyrini de derinden etkiliyor. Haziran ayına kadar yüzde 55 büyüyen Pazar, kurlardaki hızlı artış ve çip krizine bağlı olarak son 5 ayda yüzde 30’dan fazla daraldı. Zaten bu daralma kendisini Avrupa’da da gösterdi. Ekim ayında EFTA dahil Avrupa ülkelerinde otomobil satışları yüzde 29,27 düşerken Türkiye yüzde 46,93 düşüşle Litvanya’nın ardından ikinci oldu. Yani 10 ay sonunda yüzde 2,1’lik büyüme olsa da kasım ve aralık aylarında sektörü pek de iyi bir sonuçlar beklemiyor diyebiliriz.

DEVLETİN EN KÂRLI GELİR KAPISI

DEVLETİN otomotivden tahsil ettiği ÖTV geliri 10 ayda yüzde 61 artarak 51 milyar TL’yi aştı. Aynı dönemde otomotiv pazarındaki artış ise sadece yüzde 6 oldu. Devletin 2021 yılında otomotivden tahsil etmek istediği ÖTV gelir hedefinin 39,6 milyar TL olduğu düşünülürse şimdiden 11 milyar TL’nin üstünde bir artış olduğu görülüyor. Eylül ayından Ekim ayına, otomotiv pazarı sadece 327 adet, yani %0,5 artarken ÖTV tahsilatı 260 milyon lira yani %5,2, araç başı ÖTV tahsilatı ise %4,6 artmış.