Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

RAKAMLAR “BEŞİKTAŞ GERİYE GİDİYOR” DİYOR

Ara transfer dönemi de sona erdi. Beşiktaş üç önemli transfer yaptı bu zorlu dönemde. Kayseri müsabakası öncesi ikisini ilk 11’de sahaya dizdi Fernando Santos. Avrupa’dan elenmiş, ligi erken kaybetmiş, kupadan da elenmenin eşiğinden dönen Beşiktaş için ligin kalan maçları hem prestij hem de yeni sezonun hazırlıkları olarak algılanmalı.

 

Lige müthiş başlayan Kayserispor birdenbire dağılınca hedefleri de değişti. Neredeyse sezonun ilk yarısında Avrupa’ya gidecek dediğimiz Kayserispor artık ligde kalıp kalmama noktasında. 

 

Arada Beşiktaş’ı çalıştıran Burak Yılmaz bir tarafta diğer tarafta çıktığı iki deplasmanda ne puan alabilen ne de gol attırabilen Fernando Santos… Burak Yılmaz iki beraberlik ile Kayserispor’u kendine getirmeye çalışıyor. Dün bunlara üçüncüsünü ekledi. 

 

Tabii gözler yeni transferden biri olan Worrall’daydı elbette. İlk maça bakıp karar vermek haksızlık olur kuşkusuz ama ilerden uzun alana attığı 7 yanlış toptan da ders alınmaz mı arkadaş?

 

Beşiktaş top oynamıyor. Top ileri uca kadar nadir de olsa geliyor, kimin önüne düşerse ‘Allah ne verdiyse vuralım’ planına geçiliyor. 

 

Kariyeri 10 numara yahut sol kanatta geçmiş, büyük umutlar bağlanmış Ernest Muçi sağ kanatta değerlendirildi, yine Worrall sağ stoper ama o da solda. Bu takımda Necip ve Bahtiyar Zaynutdinov için deneyler yapılırdı dün gece yenileri eklendi bu arayışa.

 

Kadro istikrarının olmaması, bu kadar fazla sakatlığın yaşandığı takımda geri dönüş nasıl olacak hakikaten zor soru.

 

İlk yarı misal Kayserispor lig dördüncüsünün karşısında daha arzuluydu. Daha çok pozisyon buldu. Sezona başladığı kadrosuyla devam edebilse Kayserispor, Beşiktaş’ı soyunma odasına farklı skorla gönderebilirdi.

 

İkinci yarı takımlarından memnun olmalı ki iki teknik adam da değişiklik yapmadı. Ancak Kayseri takımı tempoyu daha da yükseltti üç dakika içinde net iki gol fırsatını da değerlendiremediler. 

 

Beşiktaş yeni hocasıyla ileri değil geriye doğru gidiyor. Yaratıcılıktan uzak ayakları evet var ama Fernando Santos’un futbol dünyası da rakamlar da ortaya koyuyor ki Beşiktaş’ı mutlu etmekten uzak.

 

Ciddi bir rehabilitasyona ihtiyacı var takımın. Ne kadar sabırlı olunabilir bu merak konusu. Beşiktaş bu haliyle kendisini bile mutlu etmekten uzak. 

 

Dün gece İstanbul’a yenilgiyle de dönebilirdi takım, Kayseri’den çıkarılan bir puanın anlamı yok. Merak edilen Beşiktaş’ın bir bütün haline gelince ne yapacağı, nasıl bir oyun ortaya koyacağı. Dün üç yeni transfer sahadaydı ama yetmedi. 

 

Fernando Santos’un Yunanistan Milli Takımı’nı oynattığı gibi Beşiktaş’ı oynatması, yani gol atmadan finale çıkalım anlayışı kendisini çok erken sorgulatır. Ayrıca deneyler yapılacaksa da maçlar değil antrenmanlar tercih edilmeli. 

 

Beşiktaş umut vermiyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi