9 kişi hayatını kaybetmişti, Genç ailesine genetik tarama

9 kişi hayatını kaybetmişti, Genç ailesine genetik tarama
Rize’nin Güneysu ilçesinde koronavirüs nedeniyle 9 ferdini kaybeden Genç ailesinin çağrıları üzerine devreye giren Sağlık Bakanlığı, aile için genetik araştırma başlattı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi...

Rize’nin Güneysu ilçesinde koronavirüs nedeniyle 9 ferdini kaybeden Genç ailesinin çağrıları üzerine devreye giren Sağlık Bakanlığı, aile için genetik araştırma başlattı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı öğretim üyelerince genetik tarama testi için temasa geçilen aile fertlerinden alınacak numuneler incelenerek koronavirüs ölümlerine yol açan etkenler araştırılacak.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, “Ailenin ölen ve geride kalan tüm bireylerinin sistematik ve kapsamlı bir analizden geçmesi şart. Bu sadece genlerle açıklanabilecek bir durum değil” dedi.

3 kardeşi, 2 baldızı, yeğeni, kayınbiraderi ve kayınbiraderinin oğlunu kaybeden Ali Genç (63), koronavirüsle büyük bir sınav verdiklerini belirterek, “Koronavirüsten 9 yakınımızı kaybettik. Biz büyük bir sınav veriyoruz. Aileden geriye 4 kişi kaldık. Genlerimizde mi problem var? Başından beri hep söylüyoruz. Bizim genlerimiz araştırılsın” çağrısında bulunmuştu.